- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Οι ακροδεξιοί απειλούν τον Νετανιάχου ενόψει της συμφωνίας για τη Γάζα
Άγνωστο αν θα επιχειρήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση
Ισραήλ: Οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης απειλούν τον Νετανιάχου ενόψει της συμφωνίας για τη Γάζα
Και το έτερο ακροδεξιό μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού εναντιώθηκε δημόσια σε οποιαδήποτε συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ διαφαίνεται ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκεται προ τον πυλών.
Μεσολαβητές από το Κατάρ έχουν στείλει στο Ισραήλ και στη Χαμάς σχέδιο πρότασης συμφωνίας για τον τερματισμό των μαχών στον παλαιστινιακό θύλακα και την ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους ως ένα πρώτο βήμα προς τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί πάνω από 15 μήνες.
Ο υπερεθνικιστής υπουργός Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μορφή της άκρας δεξιάς, χαρακτήρισε τη συμφωνία «σκέτη καταστροφή».
«Αυτή στην πραγματικότητα διαγράφει τα κέρδη του πολέμου που αποκτήθηκαν με κόστος το αίμα των στρατιωτών μας στη Γάζα», τόνισε ο ακροδεξιός υπουργός, ο οποίος από την αρχή του πολέμου ήταν αντίθετος με τoν τερματισμό του.
Χθες, ο έτερος ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης, ο Μπεζαλέλ Σμότριτς, διατύπωσε και αυτός τη διαφωνία του σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα έβαζε τέλος στον πόλεμο.
Αυτές οι θέσεις δείχνουν τις βαθιές διαιρέσεις εντός του κυβερνώντος συνασπισμού. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί ωστόσο ακόμα να συγκεντρώσει επαρκή στήριξη για να εγκριθεί η συμφωνία από το υπουργικό του συμβούλιο, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη των δύο ακροδεξιών υπουργών.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Νετανιάχου για να αποτρέψει την πτώση της κυβέρνησης εάν οι Μπεν Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριτς αποχωρήσουν από τον συνασπισμό. «Δεν τους χρειάζεται (...), του πρόσφερα ένα πολιτικό δίχτυ ασφαλείας με αντάλλαγμα μια συμφωνία για (την απελευθέρωση) των ομήρων» που κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε χθες ο Λαπίντ.
Οι δύο ακροδεξιοί υπουργοί επί ένα χρόνο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπλοκάρουν οποιαδήποτε συμφωνία με τη Χαμάς, ωστόσο έλεγαν ότι δεν θα επιδιώξουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορναρίσματα, λεωφορεία και τρίποδα στη μέση του δρόμου
341 οι αγνοούμενοι τουρίστες - Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της καταστροφής
Το περιστατικό συνέβη στο φεστιβάλ Νοαΐν της βόρειας Ισπανίας
Της επιδικάστηκαν 363.000 δολάρια σε αμοιβές
Η στήριξη στα παιδιά, στην LGBTQ+ κοινότητα και στο Black Lives Matter
Περισσότεροι υποψήφιοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο
Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον και η ιταλική Autistici/Inventati
Ο άνθρωπος που έκανε το χρέος μέρος της φιλοσοφίας του
«Είδα τη ζωή μου να χάνεται μέσα σε μια νύχτα και δεν θέλω να τη χάσω ξανά», ανέφερε
Οι γιατροί προειδοποιούν
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και προχώρησε στην άμεση σύλληψή του αλλά και στην κατάσχεση του «όπλου»
Μαζί τους ο 7χρονος πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα 5χρονη Λίλιμπετ
«Η Τουρκία διαμορφώνει την πορεία της ιστορίας μέσω των ευσυνείδητων και ειρηνικών πολιτικών της»
«Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το μυστικό σχέδιο για περικοπές έως 60%
Το σενάριο που προκαλεί αντιδράσεις
384 ταξιδιώτες δεν έχουν εντοπιστεί
Αποφεύγει μια ετυμηγορία σε δίκη που αφορούσε τον σχεδιασμό εθιστικών λειτουργιών σε Facebook και Instagram
Λουλούδια στο αστέρι της στη Λεωφόρο της Δόξας - Εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία της
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Ρωσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.