- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ερντογάν: Εξήγγειλε πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χλμ, νέες φρεγάτες και κορβέτες
«Θα προκαλούμε φόβο στους εχθρούς μας»
Ερντογάν: Εξήγγειλε πυραύλους βεληνεκούς 2.000 χλμ, νέες φρεγάτες και κορβέτες - «Θα προκαλούμε φόβο στους εχθρούς μας»
Στο νέο τουρκικό εξοπλιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του μεγαλοϊδεατισμού της Γαλάζιας Πατρίδας, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Tην περασμένη εβδομάδα ξεκινήσαμε τα προγράμματα που θα μας ενισχύσουν περισσότερο στη Γαλάζια Πατρίδα. Με το πρόγραμμα MILGEM ναυπηγήσαμε τις κορβέτες και τις φρεγάτες της χώρας μας που είναι 100% εγχώριας παραγωγής… Ήδη διαθέτουμε 5 τέτοια πλοία, και συνεχίζεται η ναυπήγηση άλλων 7. Επίσης, με την εμπειρία που αποκτήσαμε με το πρόγραμμα αυτό, στην Κων/πολη ξεκινήσαμε την ναυπήγηση του πρώτου καταδρομικού αντιαεροπορικής άμυνας, και στο ναυπηγείο του Γκιόλτζουκ έγινε η πρώτη οξυγονοκόλληση του πρώτου υποβρυχίου εγχώριας σχεδίασης και παραγωγής. Επίσης το εθνικό μας αεροπλανοφόρο το οποίο θα ναυπηγηθεί θα είναι ο ᾽᾽μεγαλύτερος αδελφός᾽᾽ του ΤCG Αnadolu το οποίο διαθέτουμε» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Με τα σχέδια αυτά η Τουρκία θα ανέβει κατηγορία, και θα έχουμε ικανοποιήσει τις κρίσιμες ανάγκες μας. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα για να είμαστε μια Τουρκία που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους της και προκαλεί φόβο στους εχθρούς της» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Τουρκία: Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2025» σε Αιγαίο και Μεσόγειο από σήμερα
Να σημειωθεί ότι από σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου, η Τουρκία διεξάγει αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα 2025» σε περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 87 πλοία επιφανείας, επτά υποβρύχια, επτά μη επανδρωμένα ναυτικά οχήματα, 31 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 20.000 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιας Επίθεσης και Υποβρύχιας Άμυνας.
Για τις ανάγκες της άσκησης δημιουργήθηκε κέντρο επιχειρήσεων στο Κέντρο Ναυτικού Πολέμου του Γκιολτζούκο, στο οποίο θα αναλάβουν καθήκοντα 115 άτομα ναυτικού προσωπικού.
Οι δραστηριότητες διακεκριμένων προσκεκλημένων της εν λόγω άσκησης θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιανουαρίου στη ναυτική βάση του Άκσαζ, απέναντι από τη Ρόδο. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.