- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν προς Κούρδους της Συρίας: Μία νύχτα μπορεί να ’ρθούμε ξαφνικά
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι στη χώρα δεν έχουν θέση οι τρομοκράτες
Ερντογάν προς Κούρδους της Συρίας: Μία νύχτα μπορεί να ’ρθούμε ξαφνικά
Με την προσφιλή του φράση «μία νύχτα μπορεί να 'ρθούμε ξαφνικά» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής, εάν η Τουρκία αισθανθεί ότι απειλείται η επιβίωσή της.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην 'Αγκυρα σήμερα, 6 Ιανουαρίου, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι το τέλος των Κούρδων μαχητών στη Συρία πλησιάζει και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει χώρος για την τρομοκρατία στο μέλλον της Συρίας.
«Θεού θέλοντος, έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς του σύμφωνα με αυτό», δήλωσε.
«Η επίτευξη του στόχου της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας. Δεν υπάρχει πολιτική με την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες πίσω από αυτήν. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα το επέτρεπε αυτό. Ο κύκλος στενεύει για την αυτονομιστική οργάνωση», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην κουρδική οργάνωση ΡΚΚ, με την οποία ταυτίζει την κουρδική παράταξη PYD και την πολιτοφυλακή YPG στη de facto αυτόνομη κουρδική περιοχή της βόρειας Συρίας.
«Δεν θα συναινέσουμε στην αποσύνθεση της Συρίας και στη διατάραξη της ενιαίας δομής της. Εάν διαπιστώσουμε κίνδυνο προς αυτή την κατεύθυνση, θα λάβουμε ταχέως τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει ακλόνητη βούληση να προστατεύσει την επιβίωσή της. Εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, μία νύχτα μπορεί να 'ρθούμε ξαφνικά».
«Η μόνη μοίρα που περιμένει αυτούς που προτιμούν τον τρόμο και τη βία είναι να θαφτούν στο χώμα με τα όπλα τους. Το λέω ξεκάθαρα, καμία δύναμη δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Η Ιταλία απέκτησε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζο για να αποτρέψει την αγορά του από ιδιώτες συλλέκτες
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πετυχαίνει πάντα τους στόχους του
Ενδείξεις για σχέδιο παρεμπόδισης ναυσιπλοΐας εντοπίζουν οι ΗΠΑ-Μικρά σκάφη μεταφέρουν νάρκες
Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.