- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρωσία - Πετρελαιοκηλίδα: Πάνω από 30 κήτη βρέθηκαν νεκρά στη Μαύρη Θάλασσα
Περισσότεροι από 96.00 τόνοι μολυσμένης άμμου απομακρύνθηκαν από δεκάδες χιλιόμετρα ακτών
Εθελοντές έχουν οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση καθαρισμού, όμως η κατάσταση συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία
Περισσότερα από 30 θαλάσσια κήτη βρέθηκαν νεκρά στη θάλασσα μετά το ναυάγιο στα μέσα Δεκεμβρίου δύο πετρελαιοφόρων στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα μια εξειδικευμένη μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα το Σότσι, στη νοτιοδυτική Ρωσία.
Τη 15η Δεκεμβρίου, δύο ρωσικά τάνκερ, το Volgoneft-212 και το Volgoneft-239, βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια καταιγίδας στο Στενό του Κερτς, μεταξύ της Ρωσίας και της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014. Τα πλοία μετέφεραν 9.200 τόνους μαζούτ, εκ των οποίων περίπου το 40% θα μπορούσε να έχει καταλήξει στη θάλασσα.
«Έχουμε καταγράψει 61 νεκρά κήτη, εκ των οποίων 32 μετά τη 15η Δεκεμβρίου, ο θάνατος των οποίων πολύ πιθανόν συνδέεται με την πετρελαιοκηλίδα», ανέφερε η ρωσική ΜΚΟ Delpha στο Telegram, κάνοντας λόγο για «έναν αυξημένο αριθμό».
«Σχεδόν καθημερινά, λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με νέους θανάτους», συνέχισε η οργάνωση που ειδικεύεται στη διάσωση δελφινιών και άλλων κητωδών στις ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως σημειώνει η ΜΚΟ, σύμφωνα με την οποία «τα νεκρά θαλάσσια θηλαστικά είναι στην πλειονότητά τους φώκαινες», «κρίνοντας από την κατάσταση των πτωμάτων, είναι πάρα πολύ πιθανόν τα περισσότερα από αυτά τα κήτη να πέθαναν τις πρώτες δέκα ημέρες μετά την καταστροφή».
«Η ρύπανση (του νερού από το πετρέλαιο που χύθηκε) είναι σημαντική», σημείωσε.
Εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, οι αρχές και εθελοντές έχουν οργανώσει μια τεράστια επιχείρηση καθαρισμού, όμως η κατάσταση συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία.
Περισσότεροι από 96.00 τόνοι μολυσμένης άμμου απομακρύνθηκαν από δεκάδες χιλιόμετρα ακτών, όμως συνολικά περίπου 200.000 τόνοι εδάφους θα μπορούσαν να έχουν πληγεί, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.