- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό άγνωστα αντικείμενα του Τσαρλς Ντίκενς
Στο Μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του στο Λονδίνο
Τσαρλς Ντίκενς: Για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό άγνωστα αντικείμενα που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του
Συλλογή σπάνιων αντικειμένων που συνδέονται με τον συγγραφέα του 19ου αιώνα, Τσαρλς Ντίκενς, πρόκειται να παρουσιαστεί στο Μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του στο Λονδίνο.
Η νέα έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που το πρώτο οικογενειακό σπίτι του Ντίκενς στην οδό Ντάουτι, στο Μπλούμσμπερι, διασώθηκε από κατεδάφιση και έγινε το Μουσείο Τσαρλς Ντίκενς.
Μουσείο Τσαρλς Ντίκενς: Τα σπάνια αντικείμενα που θα εκτεθούν
Στην έκθεση «The Dickens in Doughty Street: 100 Years of the Charles Dickens Museum» που θα εγκαινιαστεί τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου του 2025, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ένα σκίτσο με κιμωλία και παστέλ που δημιούργησε ο Ντίκενς την εποχή που ζούσε εκεί. Ο Άγγλος μυθιστοριογράφος έγραψε τις ιστορίες που τον έκαναν διεθνώς γνωστό - The Pickwick Papers, Oliver Twist και Nicholas Nickleby - όσο ζούσε στο σπίτι στην οδό Ντάουτι.
Μεταξύ των αντικειμένων είναι και ένα αντίγραφο του έργου Ντέιβιντ Κόπερφιλντ που μεταφέρθηκε στην Ανταρκτική από την εκστρατεία Terra Nova του πλοίαρχου Σκοτ το 1910-12, σύμφωνα με το BBC. Καθηλωμένο σε μια σπηλιά πάγου το πλήρωμα διάβαζε ένα κεφάλαιο κάθε βράδυ για εξήντα νύχτες και το βιβλίο φέρει μαύρα δακτυλικά αποτυπώματα των μελών του πιθανότατα να είχαν δημιουργηθεί από τη φωτιά, στην οποία έκαιγαν λίπος φώκιας για να ζεσταθούν. Θα εκτεθούν επίσης τα έργα των αγαπημένων εικονογράφων του Ντίκενς, συμπεριλαμβανομένων των Φρεντ Μπάρναρντ, Τζον Λιτς και Τζορτζ Γκούντγουιν Κίλμπερν, καθώς και τα πρώτα σχέδια για την πρώτη έκδοση του A Christmas Carol.
Η Σίντι Σουρού, διευθύντρια του Μουσείου, είπε ότι η έκθεση θα περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, πορτρέτα, φωτογραφίες και ιστορικά κειμήλια που θα φωτίσουν τη ζωή και τα έργα του Κάρολου Ντίκενς. Ο συγγραφέας έμεινε στο σπίτι στο Μπλούμσμπερι με τη σύζυγο και τον γιο του από το 1837 έως το 1839 και είναι το μόνο σωζόμενο στο Λονδίνο στο οποίο έζησε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.