Κινηματογραφος

10 ταινίες για τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς

Η μεγαλειώδης νουβέλα κυκλοφόρησε το 1843 και θα αγγίζει πάντα μικρούς και μεγάλους

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334337-693951.jpg

Οι πιο γνωστές κινηματογραφικές μεταφορές του μυθιστορήματος «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς

Λίγα γραπτά μπορούν να είναι τόσο σπουδαία όσο αυτό. Κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου του 1843 και μέσα σε λίγες μέρες, τα 6.000 αντίτυπά του εξαντλήθηκαν. Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» θα αγγίζει πάντα μικρούς και μεγάλους, φτωχούς και πλούσιους, αισιόδοξους και απαισιόδοξους.

10 ταινίες για τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Χρειάστηκε μόλις δύο μήνες για να ολοκληρωθεί, αλλά άντεξε για πάντα στον χρόνο. Από τη βικτωριανή Αγγλία μέχρι τον 21ο αιώνα, ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο Μπομπ Κράτσιτ και τα φαντάσματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, στοιχειώνουν και συγκινούν. Αυτές είναι 10 κινηματογραφικές μεταφορές του λογοτεχνικού αριστουργήματος.

Scrooge (1935): Η πρώτη επί της ουσίας κινηματογραφική μεταφορά της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας». Ο Σέιμουρ Χικς στο ρόλο του μίζερου Σκρουτζ, ο Ντόναλντ Καλτθροπ ως Μπομπ Κράτσιτ, ο Ρόμπερτ Κόχραν ως Φρεντ. Τα φαντάσματα ακούγονται, αλλά δεν φαίνονται!

SCROOGE (1935) - Full Movie - Captioned

A Christmas Carol (1938): Η Metro-Goldwyn-Mayer δεν άφησε την ευκαιρία να επενδύσει στην επιτυχημένη ιστορία και παρέδωσε τη δική της «αμερικάνικη εκδοχή» το 1938. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν το φιλμ «έλιωσε» στις επαναλήψεις. Το 1988, γιορτάζοντας τα 50 της χρόνια, η ταινία κυκλοφόρησε και σε έγχρωμη εκδοχή.

A Christmas Carol (1938) Official Trailer - Reginald Owen, Gene Lockhart Movie HD

Scrooge (1951): Για πολλούς κριτικούς, θεωρείται μέχρι και σήμερα η αξεπέραστη απόπειρα να μεταφερθεί η μαγεία των σελίδων του Ντίκενς στη μεγάλη οθόνη. Ο Σκωτσέζος Άλαστερ Σιμ το παίρνει πάνω του ως Σκρουτζ.

A Christmas Carol (1951) Trailer

Scrooge (1970): Η μιούζικαλ βραβευμένη εκδοχή. Ο Άλμπερτ Φίνει υποδύεται υπέροχα τον σκληρό ήρωα, το μουσικό μέρος του ρόλου του Κένεθ Μορ ως φάντασμα των Χριστουγέννων ξεχωρίζει. Ο Άλεκ Γκίνες είναι εκεί και εντυπωσιάζει, ο σκηνοθέτης Ρόναλντ Νιμ υπογράφει το φιλμ που προτάθηκε για 4 Όσκαρ.

SCROOGE 1970 - Theatrical Trailer

Mickey's Christmas Carol (1983): H Disney πτυχή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» με τον Σκρουτζ ΜακΝτακ στο ρόλο του Εμπενίζερ, το Μίκι Μάους ως Μπομπ Κράτσιτ, το Γκούφι ως Τζέικομπ Μάρλεϊ και τον Ντόναλντ Ντακ ως Φρεντ. Άνθρωποι, πάπιες και ποντίκια.

Mickey's Christmas Carol Trailer

Scrooged (1988): O Μπιλ Μάρεϊ δίνει τα ρέστα του στην πιο προχωρημένη βερσιόν που είδαμε ποτέ, γεμάτη 80s ατμόσφαιρα, μίντια ιστορίες, βάτες και γραβάτες, περμανάντ και χιούμορ. Must see.

Scrooged (1988) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

The Muppet Christmas Carol (1992): Η αγαπημένη, πασίγνωστη ιστορία αλα Μάπετ Σόου, με τους αγαπημένους ήρωες να καταλαμβάνουν τους θρυλικούς ρόλους, τον Μάικλ Κέιν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ό,τι πιο κωμικό για μικρούς θα βρείτε μέχρι σήμερα.

Muppet Songs: Muppet Christmas Carol Opening Titles

A Christmas Carol (1997): Animation και μιούζικα, με τις φωνές των Τιμ Κάρι, Γούπι Γκόλντεμπεργκ, Μάικλ Γιορκ, Εντ Άσνερ και πολλά νέα τραγούδια, λίγο πέρασε και δεν ακούμπησε.

A Christmas Carol (1997) Trailer (VHS Capture)

Christmas Carol: The Movie (2001): Προσοχή. Θα ακούσετε τη φωνή της Κέιτ Γουίνσλετ. Προσοχή, προσοχή. Θα ακούσετε και τη φωνή του Νίκολας Κέιτζ. Προσοχή, προσοχή, προσοχή. Πρέπει να είσαι πολύ χριστουγεννάκιας για να το αντέξεις.

Christmas Carol The Movie 2001   TRAILER

A Christmas Carol (2006): Ρόμπερτ Ζεμέκις σκηνοθετεί, Τζιμ Κάρεϊ και Γκάρι Όλντμαν πρωταγωνιστούν, σπάνε ταμεία με 325 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, 3D τρόπος για να δεις το αριστούργημα του Ντίκενς.

Jim Carreys A Christmas Carol Official Trailer

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 2016

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ