- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Τουρκικός στρατός με τζιχαντιστές έτοιμοι να επιτεθούν στους Κούρδους
Η Άγκυρα συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Κομπάνι
Μυρίζει μπαρούτι στη Βόρεια Συρία – Φιλοτουρκικές δυνάμεις και τουρκικός στρατός έτοιμοι να επιτεθούν στο Κομπάνι
Η Συρία συνεχίζει να βυθίζεται στο χάος, καθώς η Τουρκία συγκεντρώνει περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Κομπάνι, έδρα των υποστηριζόμενων από την Ουάσινγκτον Συροκούρδων, ο οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν την Άγκυρα και τους συμμάχους της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΕΡΤNews, γίνονται προσπάθειες ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη Συρία, ενώ σήμερα λειτούργησαν και τα πρώτα ΑΤΜ. Παράλληλα, καθησυχαστικός ως προς τις ανησυχίες τόσο της διεθνούς κοινότητας όσο και των κατοίκων της χώρας εμφανίστηκε και ο νεοδιορισθείς κυβερνήτης της Δαμασκού, παρουσιάζοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των Σύρων, ανεξαρτήτως εθνότητας.
Ωστόσο η ανησυχία για το Κομπάνι, στη Βόρεια Συρία, είναι έντονη. Ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία Συριακός Εθνικός Στρατός, αλλά και ο τουρκικός στρατός, εμφανίζονται έτοιμοι να επιτεθούν στο Κομπάνι για να εκδιώξουν τους Κούρδους.
Από την άλλη, οι υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, δηλώνουν ότι θα πολεμήσουν την Τουρκία και τις ομάδες που υποστηρίζει.
Στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προετοιμάζεται στρατιωτικά μέχρι να καταθέσουν οι Κούρδοι τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα μέλη του ΡΚΚ τη Συρία, ενώ παράλληλα αρνήθηκε ότι έχει συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός μεταξύ Τουρκίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, όπως ανέφερε νωρίτερα αμερικανική ανακοίνωση.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τώρα υπάρχει μία νέα κυβέρνηση στη Δαμασκό, αν αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίσει σωστά το ζήτημα αυτό, δηλαδή την παρουσία της κουρδικής πολιτοφυλακής και της αυτόνομης διοίκησης, δεν θα υπάρχει λόγος να επέμβει η Τουρκία.
Από το Κάιρο όπου βρίσκεται, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Κατηγόρησε δε το Ισραήλ για παράνομη κατοχή συριακών εδαφών και ζήτησε από τις ισλαμικές χώρες να το απομονώσουν και να διακόψουν το εμπόριο μαζί του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.