- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την Κάρι Λέικ για επικεφαλής της Voice of America
Η πρώην παρουσιάστρια αρνείται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020
Κάρι Λέικ: Ποια είναι η πρώην παρουσιάστρια που επέλεξε ο Τραμπ για επικεφαλής της Voice of America
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι θα διορίσει επικεφαλής του δημόσιου μέσου ενημέρωσης Voice of America (Φωνή της Αμερικής, VOA) την πρώην παρουσιάστρια Κάρι Λέικ, γνωστή για την άρνησή της να δεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 που κέρδισε ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.
«Έχω την ευτυχία να ανακοινώσω ότι η Κάρι Λέικ θα είναι η επόμενη διευθύντριά μας του Voice of America», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο δίκτυό του Truth Social. Η Λέικ θα αναλάβει «να εγγυηθεί ότι οι αμερικανικές αξίες (…) εκπέμπονται σε όλο τον κόσμο με δικαιοσύνη και ακρίβεια, αντίθετα με τα ψέματα που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης των fake news», πρόσθεσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια, η συντηρητική Λέικ επιχείρησε το 2022 να εκλεγεί κυβερνήτης της Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, και επίσης το 2024 γερουσιαστής, δύο απόπειρες που κατέληξαν σε αποτυχία.
Εμβληματική φυσιογνωμία του τραμπισμού, η Λέικ αρνήθηκε να αποδεχθεί τις ήττες της, όπως και την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ το 2020, για τον οποίο υποστηρίζει χωρίς αποδείξεις ότι έπεσε θύμα εκλογικής νοθείας.
Η Φωνή της Αμερικής λαμβάνει δημόσια χρηματοδότηση και μεταδίδει ενημερωτικά περιεχόμενα σε πολλές γλώσσες για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, που απευθύνονται σε ένα διεθνές κοινό.
Πρώην διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας για τα παγκόσμια Μέσα Ενημέρωσης διορισμένος από τον Τραμπ, ο Μάικλ Πακ είχε προκαλέσει ανησυχίες όταν είχε επιδιώξει το 2020 να απαλλαγεί από έναν εσωτερικό μηχανισμό προορισμένο να προστατεύει τη σύνταξη από κάθε πολιτική επέμβαση.
Ένας δημοσιογράφος της VOA, που κάλυπτε το Λευκό Οίκο, είχε επίσης αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για δήθεν αρνητική προκατάληψη έναντι του Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη θητεία του ρεπουμπλικανού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Τελ Αβίβ ακολουθεί επί χρόνια μια πολιτική σκόπιμης ασάφειας αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα
Η Βρετανία και η Ουκρανία θα αναζητήσουν ευκαιρίες για αυξημένη συνεργασία σε βιομηχανία και τεχνολογία
Συνέντευξη στο CNN από τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντάνιελ Σαπίρο
Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες - Η υπόθεση που σόκαρε το Κολοράντο
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί αφότου άρχισαν τα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο
«Κάναμε δουλειά για τον κόσμο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Εκτεταμένα προβλήματα στη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης
Το σχέδιό της για να πάρει τα χρήματα από τις ασφάλειες ζωής
Ποιος ήταν ο Άγιος Πατρίκιος
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θέλουν ενίσχυση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι επέκταση στο Ορμούζ
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έγινε στόχος έντονων επιθέσεων στο διαδίκτυο
Περίπου 10 εκατ. πολίτες χωρίς ρεύμα, με τις εργασίες αποκατάστασης από την κρατική εταιρεία σε εξέλιξη
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης
Λίγο πριν από την πυραυλική επίθεση που σκότωσε τον πατέρα του - Ήταν και ο ίδιος στόχος
Ιρανικοί πύραυλοι και ισραηλινές αναχαιτίσεις έριξαν συντρίμμια δίπλα σε κορυφαίους ιερούς τόπους
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάστασή του
Σύμφωνα με άλλη θεωρία πίσω από το ψευδώνυμο βρίσκεται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, μουσικός του συγκροτήματος Massive Attack
Ο Μπαρτ Ντε Βέβερ πρότεινε την επιστροφή στη «φθηνή ρωσική ενέργεια» για τη διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.