- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΟΗΕ: Η Ελλάδα προσφέρει 100.000 ευρώ στο Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών
Η ανακοίνωση του Ευάγγελου Σέκερη
ΟΗΕ: Η Ελλάδα προσφέρει 100.000 ευρώ στο Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου Σέκερη
Tη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στο Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του ΟΗΕ (CERF), εργαλείο ανθρωπιστικής προληπτικής δράσης, αναφέρθηκε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που συγκάλεσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (ΟCHA) στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.
Σκοπός ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για ανθρωπιστικές δράσεις σε χώρες όπως ο Λίβανος και το Σουδάν. Ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ ανακοίνωσε τη συνεισφορά 100.000 ευρώ το 2025 στο Ταμείο και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελλάδας, που θα γίνει σε μερικές ημέρες κράτος-μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (2025-2026), να εργαστεί για την ανθρωπιστική προστασία των πλέον ευάλωτων ανθρώπων. «Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο Ταμείο ως εργαλείο συμμετοχικής δράσης με το οποίο η διεθνής κοινότητα μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα» σε «κρίσεις ή φυσικές καταστροφές».
«Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να δράσουμε επειγόντως συλλογικά για να αντιμετωπίσουμε τους υποκείμενους παράγοντες των υφιστάμενων και αναδυόμενων ανθρωπιστικών κρίσεων μακροπρόθεσμα. Πρέπει επίσης να ασχοληθούμε με την ανακούφιση των δεινών εκατομμυρίων ανθρώπων βραχυπρόθεσμα. Η Ελλάδα δεσμεύεται να διαθέσει το ποσό των 100.000 ευρώ το 2025 ως όχι μεγάλη, αλλά σημαντική συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πιο επειγουσών ανθρωπιστικών προκλήσεων. Καθώς η χώρα μου πρόκειται να ξεκινήσει τη θητεία της ως Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας από την 1η Ιανουαρίου 2025, ένα έτος που συμπίπτει με την 20ή επέτειο από την ίδρυση του Ταμείου, θα θέλαμε να τονίσουμε την ετοιμότητα να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους μας και με τον OCHA για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής προστασίας των πιο ευάλωτων ατόμων» ανέφερε ο κ. Σέκερης.
At today’s #CERF Pledging event, Ambassador @evasekeris:
— Greece to the United Nations (@GRUN_NY) December 10, 2024
✔ highlighted the importance 🇬🇷 assigns to the Fund, as a tool of humanitarian anticipatory action
✔ announced 🇬🇷 financial contribution of €100,000 for 2025
✔ reaffirmed 🇬🇷 commitment, as an incoming SC member… pic.twitter.com/vTjd0L1wcL
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του επισήμανε ότι «το 2025 θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από τότε που το CERF ξεκίνησε το σωτήριο έργο του. Υποστηρίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους και κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Διαθέτοντας πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ανακουφίζοντας τον πόνο όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε περισσότερες από 100 χώρες - από το Σουδάν έως τον Λίβανο, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, την Υεμένη και πολλές άλλες. Βοηθώντας τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές καταστροφές μέσω του νέου λογαριασμού δράσης για το κλίμα».
Το OCHA σε ανακοίνωση του σημείωσε ότι στη διάσκεψη «44 δωρητές δεσμεύτηκαν (σ.σ. να διαθέσουν χρηματοδότηση που συνολικά ανέρχεται σε) 349 εκατομμύρια δολάρια για το 2025, ενώ άλλοι αναμένεται να συνεισφέρουν τους επόμενους μήνες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δανεισμού στην Ελλάδα
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.