- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Παναγία των Παρισίων ανοίγει ξανά τις πόρτες της - Θα παραστούν 40 αρχηγοί κρατών
Επαναλειτουργεί το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, 5 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Παναγία των Παρισίων: Περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για την επαναλειτουργία του καθεδρικού ναού της Νοτρ Νταμ
Και πάλι έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες του είναι ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Απριλίου 2019.
Στην επαναλειτουργία του καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων θα παραστούν αύριο, Σάββατο γύρω στους 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ένα μη πλήρη κατάλογο που δόθηκε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα από τη γαλλική προεδρία.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ «Ζελένσκι είναι προσκεκλημένος. Επιθυμεί να έρθει και η έλευσή του είναι πιθανή», δήλωσε εξάλλου σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή.
Παναγία των Παρισίων: Πάνω από 40 ηγέτες προσκεκλημένοι
Πολυάριθμοι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει πως θα είναι παρόντες: ο γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, οι πρόεδροι της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, της Εσθονίας Άλαρ Κάρις, της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν θα παραστεί στην τελετή επαναλειτουργίας του καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε αντίθεση με τη χθεσινή ενημέρωση.
Μεταξύ των εστεμμένων που αναμένονται, είναι το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου Φίλιππος και Ματθίλδη, καθώς και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και η Πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι θα είναι επίσης παρόντες, καθώς και ο σέρβος πρωθυπουργός Μίλος Βούτσεβιτς, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι και ο ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχόοφ.
Αφρικανοί ηγέτες θα φθάσουν επίσης στο Παρίσι για αυτό το πλανητικών διαστάσεων γεγονός, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Κονγκό Σάσου Νγκουέσο, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Φελίξ Τσισεκέντι, ο Πρόεδρος της Γκαμπόν Μπρις Ολιγκί Νγκεμά και ο Πρόεδρος του Τόγκο Φορ Γκνασινγκμπέ.
Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, την Τζιλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.