- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ιαπωνία: O πρωθυπουργός Ισίμπα αποκοιμήθηκε μέσα στη Βουλή
Ο Ιάπωνας πολιτικός βρίσκεται στο αξίωμα του μόνο λίγες εβδομάδες
Ιαπωνία: O πρωθυπουργός Ισίμπα αποκοιμήθηκε μέσα στη Βουλή
Ο Σιγκέρου Ισίμπα, πρόεδρος του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την οποία επανεξελέγη πρωθυπουργός.
Μετά την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει τον Ισίμπα να κοιτάζει προς τα κάτω και να κλείνει για λίγο τα μάτια του περιμένοντας την καταμέτρηση των ψήφων, οι χρήστες σχολίασαν με σχόλια όπως: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κοιμάται έτσι».
shoutout to japanese pm ishiba falling asleep while being re elected: pic.twitter.com/OMdBkwPD2Q
— ian bremmer (@ianbremmer) November 12, 2024
Ένας βετεράνος νομοθέτης του Συνταγματικού Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας κατακεραύνωσε τον Ισίμπα, λέγοντας: «Αν πραγματικά κοιμόταν, αυτό δείχνει την αξιοσημείωτη έλλειψη έντασης». Νίκησε τον Γιοσιχίκο Νόντα, ηγέτη του CDPJ, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, σε δεύτερο γύρο.
Ο Ισίμπα φαίνεται να είχε τα μάτια του κλειστά κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας, ενώ άλλοι νομοθέτες καλούνταν για ονομαστική κλήση. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Ισίμπα, εθεάθη να τον κοιτάζει με ανησυχία.
Το συντηρητικό LDP που κυβέρνησε σχεδόν όλη τη μεταπολεμική περίοδο της Ιαπωνίας, έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τους ψηφοφόρους που είναι θυμωμένοι για ένα πολύμηνο σκάνδαλο πολιτικής χρηματοδότησης.
Το κόμμα υποσχέθηκε να καθαρίσει τα οικονομικά του πριν από τις εκλογές, αλλά επέτρεψε στους περισσότερους από τους περισσότερους από 40 βουλευτές που δεν κατέγραψαν πολιτικές δωρεές να είναι υποψήφιοι για το κόμμα.
Το κόμμα τοu Iσίμπα, ο οποίος προκήρυξε τις εκλογές αμέσως μετά την παραίτηση του Φιούμιο Κισίντα για να αναλάβει την ευθύνη για το σκάνδαλο, αντιμετωπίζει επίσης τη δυσαρέσκεια του κοινού για την αύξηση των τιμών.
Το LDP, το οποίο συμμετείχε στις εκλογές με 247 έδρες, έπεσε στις 191 έδρες, υπολειπόμενο των 233 που απαιτούνται για την πλειοψηφία που κατείχε μόνο του από το 2012 στην κάτω βουλή.
Πηγή: Kyodo News
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.