- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
«Ναι» του Ντόναλντ Τραμπ στη θανατική ποινή αν μετανάστης σκοτώσει Αμερικανούς πολίτες ή αστυνομικούς
Η δέσμευση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου
Ντόναλντ Τραμπ: Θανατική ποινή αν μετανάστης σκοτώσει Αμερικανούς πολίτες ή αστυνομικούς - Η δέσμευση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου
Μερικές ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε μετανάστες αν κρίνονται ένοχοι για φόνους αμερικανών υπηκόων ή αστυνομικών.
Σε ομιλία του στην Πίτσμπεργκ ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε ξανά στη μαζική εισροή μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του με το Μεξικό κι απαίτησε την επιβολή της εσχάτης των ποινών σε όσους εξ αυτών κρίνονται ένοχοι για φόνους Αμερικανών.
«Καλώ να επιβάλλεται η θανατική ποινή σε κάθε μετανάστη που σκοτώνει αμερικανό πολίτη ή αστυνομικό», είπε ο 78χρονος στους οπαδούς του.
Ο Τραμπ έβαλε το μεταναστευτικό στην καρδιά της προεκλογικής του εκστρατείας, υποσχόμενος επανειλημμένα πως εάν εκλεγεί θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις μεταναστών κι ανακινώντας, ενίοτε με εντελώς ψευδείς ισχυρισμούς —όπως αυτός περί Αϊτινών που υποτίθεται «έτρωγαν γάτες και σκύλους» στην πόλη Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο— ξενοφοβικά συναισθήματα.
Ντόναλντ Τραμπ κατά Μεξικού και Κίνας – «Θα σταματήσω το εμπόριο φαιντανύλης»
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις σημερινές προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα προχωρήσει στην επιβολή τιμωρητικών δασμών σε προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό και την Κίνα, στην περίπτωση που δεν λάβουν μέτρα για να σταματήσει η διακίνηση φαιντανύλης προς τις ΗΠΑ.
Σε ομιλία του στην Πίτσμπεργκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα αναλάβει αμέσως δράση για να παταχθεί η διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα του μέσω της μεξικανικής επικράτειας και θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης τους δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ: Τα ναρκωτικά θα σταματήσουν
«Θα σταματήσουμε αμέσως τα ναρκωτικά που μας κατακλύζουν περνώντας τα σύνορά μας», εξήγγειλε.
«Κάθε αναθεματισμένο πράγμα που πουλάνε στις ΗΠΑ θα έχει (επιπλέον δασμό) 25% μέχρι να σταματήσουν την είσοδο ναρκωτικών. Και να σας πω κάτι, τα ναρκωτικά θα σταματήσουν τόσο γρήγορα που θα κάνει σβούρα το κεφάλι σας», πρόσθεσε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε επίσης στην ομιλία του την εξαγγελία του πως θα προχωρήσει σε μαζική απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που επικρατήσει στις σημερινές εκλογές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.