- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tραμπ: Ο πρώην προσωπάρχης του υποστηρίζει ότι έχει φασιστικές απόψεις
Ο Κέλι, απόστρατος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών βρέθηκε στον Λευκό Οίκο μεταξύ 2017 και 2019
Tραμπ: Ο πρώην προσωπάρχης του υποστηρίζει ότι έχει φασιστικές απόψεις
Ο πρώην προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ανταποκρίνεται στον ορισμό του φασίστα και «προτιμά την προσέγγιση του δικτάτορα στην κυβέρνηση» σε μια σειρά συνεντεύξεων που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.
Ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ο Τζον Κέλι, επί μακρόν επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στους New York Times ότι ο πρώην πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει κατανόηση του αμερικανικού Συντάγματος ή της έννοιας του κράτους δικαίου και προειδοποίησε ότι θα επιδιώξει να κυβερνήσει αυταρχικά, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Ο Κέλι, απόστρατος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, διετέλεσε προσωπάρχης του Τραμπ στον Λευκό Οίκο μεταξύ 2017 και 2019.
Έκτοτε η σχέση των δύο ανδρών έχει χαλάσει και αμφότεροι εκφράζουν ανοιχτά την περιφρόνησή τους ο ένας για τον άλλον. Ο Κέλι έχει κάνει και στο παρελθόν επικριτικά σχόλια για τον Τραμπ σε προηγούμενες συνεντεύξεις του.
Ο Στίβεν Τσανγκ, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο Κέλι «έχει αποκηρύξει πλήρως τον εαυτό του με αυτές τις διαψευσμένες ιστορίες».
Η αντίπαλος του Τραμπ στους Δημοκρατικούς, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, εκμεταλλεύτηκε τα σχόλια που έκανε ο Τραμπ σε εκδήλωση του Fox News τον Δεκέμβριο, όταν είπε ότι αν κέρδιζε τις εκλογές του 2024 θα γινόταν δικτάτορας, αλλά μόνο «την πρώτη ημέρα», για να κλείσει τα νότια σύνορα με το Μεξικό και να επεκτείνει τις γεωτρήσεις πετρελαίου.
Η Χάρις και οι συνάδελφοί της Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία των ΗΠΑ, κάτι που ο Τραμπ αρνείται.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετρούν 34 χρόνια γάμου
Οι αναρτήσεις του γιου πριν τη δολοφονία
Το σπάνιο σεισμικό φαινόμενο 7,2 και 7,5 Ρίχτερ που χτύπησε τη Βενεζουέλα - Στέλνουν άμεσα βοήθεια οι ΗΠΑ
Το σχόλιο για τον επικρατέστερο υποψήφιο για τη διαδοχή του Στάρμερ
Φόβοι για μεγαλύτερη τραγωδία από τον σεισμό του 1967 που άφησε 200 νεκρούς
Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων
«Η Χιούστον όντως έπεσε από τη σκηνή, αλλά...»
Άραγε μπορούν όλοι οι μαθητές να μάθουν αν τους δοθεί ο σωστός χρόνος και η κατάλληλη διδασκαλία;
Καταστροφές και πανικός στο Καράκας
Άναγνωρίστηκαν αυτόν τον μήνα από τα Guinness World Records ως το γηραιότερο εν ζωή τρίο αδελφών
«Τα ζώα μας βιώνουν το ίδιο πράγμα με εμάς: υποφέρουν φρικτά από τη ζέστη»
«Θα είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τους εταίρους μας», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Νεκρός ο μηχανοδηγός - 162 οι τραυματίες
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ και είχε επίκεντρο την περιοχή Redwood Valley
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών
Πενταπλασιάστηκε η εκλογική της απήχηση από το 1995 - Κατακόρυφη άνοδος την τελευταία τριετία
Το ρεκόρ κατείχε από το 1994 μέχρι σήμερα μια δασκάλα από τη Βόρεια Ιρλανδία
Δεν πρόκειται για έλλειψη χρημάτων ούτε για τεχνολογικό κενό
Ο ιδιοκτήτης του ράντσου προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.