- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Τουρκία
Τρία κτίρια κατέρρευσαν - Κοντά στην περιοχή που επλήγη τον Φεβρουάριο του 2023 το επίκεντρο
Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Τουρκία - Κτίρια κατέρρευσαν - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε στις 10:46, με επίκεντρο την περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτια, στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στους γειτονικούς νομούς του Έλαζιγ και του Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο Καχραμάνμαράς, το Ερζιντζάν, το Τούντζελι, και το Αντίγιαμάν της Τουρκίας, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού:
Τρία κτίρια κατέρρευσαν από τον σεισμό στην Τουρκία
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτηρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή μετά το σεισμό. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.
Σε ανακοίνωση της AFAD σημειώνεται ότι έχουν γίνει 374 κλήσεις, οι 12 από τις οποίες για βοήθεια, στον τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτων καταστάσεων 112. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων τα κτήρια που κατέρρευσαν είναι τέσσερα. Δεν αναφέρεται απώλεια ζωής.
Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της Ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.
Ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ δήλωσε ότι «σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών στο Κάλε / Μαλάτια. Βρίσκεται στο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας. Όπως γνωρίζετε, το ρήγμα αυτό έσπασε σε μεγάλο βαθμό λόγω του σεισμού του Έλαζιγ το 2020. Πιθανόν ο σημερινός σεισμός είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε αυτό το ρήγμα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγγελία για το όχημα, η επίσκεψη στο σπίτι της γυναίκας και η άγρια δολοφονία
Η πολυτελής κατοικία των 1.200 τ.μ. βρήκε αγοραστή λίγες ημέρες μετά τη διάθεσή της στην αγορά
Νέα τροπή στην υπόθεση με καταγγελίες για συγκάλυψη συνενόχων και δικαστικά σφάλματα
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε τα memes, τα deepfakes και τη νοσταλγία σε επίσημη κυβερνητική επικοινωνία
Επιχείρησε να βγάλει από τη φυλακή τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
Η πολιτικές Τραμπ, η κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς και το κυνήγι του «ασφαλούς καταφυγίου»
Πώς συνέβη το περιστατικό
Αποσωληνώθηκε ο τραυματίας στην Τιμισοάρα – σταθερή βελτίωση, σε επαφή Υγείας Ελλάδας-Ρουμανίας τώρα
To Ουέλιγκτον λέει «όχι» στην πρόταση Τραμπ, επικαλείται τον ΟΗΕ και περιορισμένη προστιθέμενη αξία
Χαμηλός ο κίνδυνος εκτός Ινδίας, λέει ο ΠΟΥ – σε επιφυλακή η Ασία, χωρίς περιορισμούς ταξιδιών
Πρόστιμο στον Μάξι Σάφροτ μετά το περιστατικό στο πολιτιστικό κέντρο, εν μέσω δηλώσεων Τραμπ για τη Γροιλανδία
Η μοναδική υποψηφιότητα μέχρι τώρα
Το 1972 και η πιο αιματηρή χρονιά των Troubles (Na Trioblóidí)
Η πρώτη αντίδραση της Κούβας
Η απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ηγέτες του κόσμου
Ο Εσθονός Χένρικ Χολολέι απολύθηκε - Απογοητευμένος δηλώνει ο ίδιος
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες
«Έχει πολύ κρύο εκεί, δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί».
Η ιδρύτρια του Beauty 2 The Streetz και «Ηρωίδα της Χρονιάς» του CNN έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.