Από τον επίδοξο «Κένεντι» στην μύγα του Πενς - Ντιμπέιτ αντιπρόεδρων στις αμερικανικές εκλογές
Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση Γουόλτζ - Βανς
Αμερικανικές Εκλογές: Ντιμπέιτ αντιπροέδρων που έμειναν στην ιστορία
Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης Τιμ Γουόλζ της Μινεσότα και ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς του Οχάιο, αναμετρώνται σε ένα ντιμπέιτ σε ώρα αιχμής την Τρίτη ενόψει των αμερικανικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, διατηρώντας μια παράδοση που σημαδεύτηκε από μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας των ΗΠΑ.
Το ντιμπέιτ τους ακολουθεί το προεδρικό ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου μεταξύ των συνυποψηφίων τους, της Δημοκρατικής Καμάλα Χάρις και του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ πριν τις αμερικανικές εκλογές. Ακολουθούν ορισμένα ορόσημα από προηγούμενες αντιπροεδρικές συζητήσεις:
- 1988: Το αντιπροεδρικό ντιμπέιτ ζωντάνεψε όταν ο Νταν Κουέιλ, υποψήφιος σύντροφος του Τζορτζ Μπους, συνέκρινε πολιτικά τον εαυτό του με τον εκλιπόντα πρόεδρο Τζον Κένεντι. Ο Δημοκρατικός Λόιντ Μπέντσεν, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Μάικλ Δουκάκη, απάντησε: «Γερουσιαστά, υπηρέτησα με τον Τζακ Κένεντι. Γνώριζα τον Τζακ Κένεντι. Ο Τζακ Κένεντι ήταν φίλος μου. Γερουσιαστά, εσείς δεν είστε ο Τζακ Κένεντι».
- 2008: Η Σάρα Πέιλιν, υποψήφια σύντροφος του Ρεπουμπλικάνου Τζον Μακέιν, και ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος με τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα, συγκρούστηκαν για την οικονομία και το Ιράκ κατά τη διάρκεια ενός ζωηρού αλλά ευγενικού ντιμπέιτ αντιπροέδρων. Η Πέιλιν επέδειξε συχνά ένα λαϊκό ύφος. Σε ένα σημείο, είπε: «Η Πέιλιν είχε ένα ιδιαίτερο ύφος: «Πες ότι δεν είναι έτσι, Τζο», προσθέτοντας ένα “γαμώτο” για καλό σκοπό.
- 2020: Μια μύγα κυριάρχησε για λίγο στο ντιμπέιτ, προκαλώντας θόρυβο όταν κάθισε στα λευκά μαλλιά του αντιπροέδρου Μάικ Πενς. Ο Πενς, που διεκδικούσε μια δεύτερη θητεία με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πενς συζητούσε με την αντίπαλό του των Δημοκρατικών, την τότε γερουσιαστή των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η οποία εκείνη την εποχή ήταν η υποψήφια του Τζο Μπάιντεν και τώρα η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία εναντίον του Τραμπ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.