- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Φρέντι Όουενς στη Νότια Καρολίνα
Πρώτη εκτέλεση στη συγκεκριμένη πολιτεία εδώ και 13 χρόνια
ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Νότια Καρολίνα για πρώτη φορά μετά το 2011 - Του έγινε ένεση με χημικές ουσίες - Απορρίφθηκε η ύστατη προσφυγή του
Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Φρέντι Όουενς στη Νότια Καρολίνα, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη για τον φόνο μιας ταμία το 1999.
Ο 46χρονος θανατοποινίτης εκτελέστηκε χθες Παρασκευή, σηματοδοτώντας την πρώτη εκτέλεση στη συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία από το 2011.
Νότια Καρολίνα: Θανατοποινίτης εκτελείται για πρώτη φορά μετά το 2011
Ο θάνατος του Φρέντι Όουενς διαπιστώθηκε στις 18:55 (τοπική ώρα· 01:55 ώρα Ελλάδας), λίγη ώρα αφού του έγινε ένεση με θανατηφόρες χημικές ουσίες, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.
Πρόκειται για την πρώτη από τις πέντε εκτελέσεις που προγραμματίστηκε να γίνουν μέσα σε μια εβδομάδα στις ΗΠΑ, σε πέντε διαφορετικές πολιτείες.
Σχεδόν όλες πρόκειται να γίνουν με θανατηφόρα ένεση - με την εξαίρεση αυτής του Άλαν Μίλερ, που προγραμματίζεται να γίνει την 26η Σεπτεμβρίου στην Αλαμπάμα (νότια) με εισπνοή αζώτου, μέθοδο θανάτωσης η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στη συγκεκριμένη πολιτεία τον Ιανουάριο και καταδικάστηκε από τον ΟΗΕ, που τη θεωρεί μορφή «βασανιστηρίου».
Ο Φρέντι Όουενς είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο της ταμία Αϊρίν Γκρέιβς, μητέρας τριών παιδιών, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε μικρό σούπερ μάρκετ από δυο μασκοφόρους τη νύχτα του Χάλογουιν του 1997.
Ο άνδρας, ο οποίος καταδικάστηκε ακόμη για τη δολοφονία συγκρατουμένου του αργότερα, διατράνωνε την αθωότητά του για τον φόνο της Αϊρίν Γκρέιβς.
Συγκατηγορούμενός του, ο Στίβεν Γκόλντεν, ο οποίος καταδικάστηκε να εκτίσει 28 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση, ανακάλεσε την κατάθεση με την οποία ενοχοποιούσε τον Φρέντι Όουενς για τον φόνο, αποκαλύπτοντας πως ο τελευταίος δεν ήταν ο συνεργός του στο έγκλημα.
Όμως η ύστατη προσφυγή του θανατοποινίτη απορρίφθηκε και ο κυβερνήτης της πολιτείας Χένρι ΜακΜάστερ αρνήθηκε να επιτρέψει τη μετατροπή της ποινής.
Αυτή ήταν η 14η εκτέλεση μέσα στο 2024 στις ΗΠΑ.
Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Σε άλλες έξι (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσιλβάνια και Τενεσί) εφαρμόζεται μορατόριουμ στην επιβολή της, με αποφάσεις των κυβερνητών τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.