- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάμαλα Χάρις: Αν μπει κάποιος στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω
Η συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρεϊ
Κάμαλα Χάρις: Η συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρεϊ - Οι δηλώσεις για τα όπλα
Εκδήλωση με τη μορφή talk show πραγματοποιήθηκε χθες με την Όπρα Γουίνφρεϊ σε ρόλο παρουσιάστριας και την Κάμαλα Χάρις ως καλεσμένη. Η εκδήλωση, με τίτλο «Unite for America», πραγματοποιήθηκε στο Μίσιγκαν και μεταδόθηκε απευθείας μέσω livestream από τους λογαριασμούς τόσο της Γουίνφρεϊ όσο και της Χάρις στο YouTube, το Instagram, το TikTok, το Facebook ή το Twitch.
Η Όπρα είχε καλέσει να παρέμβουν πολλοί διάσημοι αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου, από την Τζένιφερ Λόπες, τη Μέριλ Στριπ και τη Τζούλια Ρόμπερτς, ως τον Μπεν Στίλερ και τον κωμικό Κρις Ροκ. Η γνωστή παρουσιάστρια, ένθερμη υποστηρίκτρια των Δημοκρατικών, είχε εμφανιστεί και στο συνέδριό τους στο Σικάγο τον Αύγουστο, όπου η Κάμαλα Χάρις δέχθηκε και επίσημα το χρίσμα για να είναι υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Η υποψήφια των Δημοκρατικών ξεκίνησε τη συζήτηση με τη Γουίνφρεϊ παρουσιάζοντας την προεκλογική της εκστρατεία ως ένα κίνημα υπέρ της ενότητας.
Η Χάρις ζήτησε από τους Αμερικανούς να επιδείξουν ενότητα «απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να μας διχάσουν και να μας κάνουν να δείχνουμε με το δάκτυλο ο ένας τον άλλον», μια έμμεση αναφορά στον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.
«Αυτό το κίνημα έχει στόχο να μας υπενθυμίσει ότι τα κοινά μας είναι περισσότερα από τις διαφορές μας», τόνισε.
Η 59χρονη Δημοκρατική απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που της έθεσε η 70χρονη Γουίνφρι και οι οποίες αφορούσαν ζητήματα όπως η μετανάστευση, το κόστος ζωής και οι αμβλώσεις.
Κάμαλα Χάρις: «Αν μπει κάποιος στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω…»
Σε μια συγκινητική στιγμή η Χάρις πήρε αγκαλιά μια 15χρονη κοπέλα, τη Νάταλι Γκρίφιθ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στις 4 Σεπτεμβρίου όταν ένας 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ στο σχολείο όπου φοιτά κοντά στην Ατλάντα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.
Ωστόσο η υποψήφια των Δημοκρατικών δήλωσε ότι είναι και η ίδια κάτοχος όπλου, όπως και ο υποψήφιος του κόμματος για την αντιπροεδρία Τιμ Γουόλς.
«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω», τόνισε. Πρόσθεσε όμως γελώντας: «Μάλλον δεν έπρεπε να το έχω πει αυτό. Η ομάδα μου θα το ρυθμίσει αργότερα».
Ο Τραμπ δεν επιθυμεί να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί στην οπλοκατοχή, ενώ η Χάρις στηρίζει την απαγόρευση των επιθετικών τουφεκιών, την υιοθέτηση αυστηρότερων ελέγχων στο ιστορικό όσων αγοράζουν όπλα και νόμους που να προβλέπουν την αφαίρεση των όπλων από όσους έχουν κριθεί επικίνδυνοι.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στη Γουίνφρι ότι στηρίζει τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία προστατεύει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.
Η Χάρις είχε αναφερθεί στο όπλο που έχει στην κατοχή της ήδη από το 2019 όταν ήταν γερουσιάστρια και ξανά στη διάρκεια του ντιμπέιτ με τον Τραμπ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Σε παρέμβασή της μέσω zoom η Μέριλ Στριπ δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Τραμπ να αρνηθεί να αναγνωρίσει τυχόν ήττα του στις εκλογές, όπως είχε κάνει το 2020.
«Αναρωτιέμαι αν είμαστε έτοιμοι για την 7η Ιανουαρίου», δήλωσε αναφερόμενη στην εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.