- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Νετανιάχου: Κοντά σε συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα
Οι πολύμηνες προσπάθειες έχουν αποκτήσει δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες
Νετανιάχου: Κοντά σε συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ότι μπορεί να βρίσκεται κοντά μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, καθώς μαίνονται οι μάχες στον παλαιστινιακό θύλακα.
Ο Mπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται τώρα στην Ουάσινγκτον και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αργότερα αυτή την εβδομάδα αφού απευθύνει ομιλία στο Κογκρέσο.
«Οι συνθήκες (για μια συμφωνία) ωριμάζουν αναμφιβόλως. Αυτό είναι μια καλή ένδειξη», δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Νετανιάχου σε οικογένειες ομήρων στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Οι πολύμηνες προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, στις οποίες μεσολαβούν η Αίγυπτος και το Κατάρ, έχουν αποκτήσει δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες βάσει μιας πρότασης που περιέγραψε ο Μπάιντεν τον Μάιο προτού βαλτώσουν ξανά.
«Δυστυχώς, δεν θα συμβούν όλα αμέσως∙ θα υπάρξουν στάδια. Ωστόσο, πιστεύω πως μπορούμε να προωθήσουμε τη συμφωνία...», είπε ο Νετανιάχου .
Υψηλόβαθμο αξιωματούχος της Χαμάς, ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, δήλωσε στο Reuters πως δεν υπάρχει κάτι καινούριο όσον αφορά τη στάση του Νετανιάχου.
Ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα αναμένεται την Πέμπτη να επαναλάβει τις συνομιλίες που θα περιλαμβάνουν απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατούμενων στην ισραηλινές φυλακές. Κατά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο διάρκειας μίας εβδομάδας, 105 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστίνιων κρατούμενων.
Σύμφωνα με δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας, το Ισραήλ ενημέρωσε την Αίγυπτο πως ισραηλινή αντιπροσωπεία θα φθάσει στο Κάιρο το βράδυ της Τετάρτης, λέγοντας πως θα φέρει θετικές απαντήσεις ώστε να υπάρξει πρόοδος προς μια συμφωνία.
Οι όμηροι συνελήφθησαν στην επιδρομή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου κατά την οποία περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και κάπου 250 συνελήφθησαν όμηροι, σύμφωνα με ισραηλινούς απολογισμούς.
Η Χαμάς και μαχητές άλλων οργανώσεων εξακολουθούν να κρατούν 120 ομήρους, εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο έχουν κηρυχθεί ερήμην νεκροί από τις ισραηλινές αρχές.
Από τότε ο απολογισμός των θανάτων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε σε αντίποινα το Ισραήλ ξεπέρασε τις 39.000 σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους της Γάζας στον θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής της Κριστίν Λαγκάρντ
49 άτομα συνελήφθησαν –σε πρώτη φάση– από το «ελληνικό FBI» για φορολογική απάτη ύψους 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της
Σε δύσκολη θέση ο Σάντσεθ, σπεύδει να «καρπωθεί» προεκλογικά η αντιπολίτευση
Η Sanrio απομακρύνεται από τη σειρά «Vivant» λόγω σκηνών βασανιστηρίων
Η απάντηση του Αμερικανού προέδρου
Η σύγχρονη γεωπολιτική, η αντίληψη περί ταραγμένου κόσμου και η ιδέα No Future
Γιατί οι άνθρωποι στη Γαλλία ή στην Ελλάδα έχουν δίκιο και άδικο μαζί;
Πώς ο Φλάβιο Μπολσονάρου και ο Αλεξάντερ Βούσιτς, αμφότεροι αυθεντικοί εκπρόσωποι του κινήματος MAGA, απέτυχαν να εκλεγούν
Η ξεχωριστή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της οικογενειακής επικοινωνίας στο τραπέζι
Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να μετατραπεί σε οργανωμένη πολιτική διεκδίκηση. Άραγε, ποια θα είναι η συνέχεια;
Από την Ισπανία στα Τέμπη και από τη Λισαβόνα στην Αυστρία
Το αγροτικό τους παρασύρθηκε από ποτάμι
Τα αναπάντητα ερωτήματα μετά το δεύτερο διαδοχικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
H αγορά επέστρεψε στα προ του 1929 επίπεδα μόλις στο τέλος του 1954
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου δημοσίευσε τρισέλιδη ανακοίνωση στην οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «ηγέτης της Βραζιλίας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.