- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο νέες διαρροές ηλίου εντοπίσθηκαν στο Starliner της Boeing
Δεν είναι εύφλεκτο αέριο, αλλά χρησιμοποιείται στο σύστημα πρόωσης του σκάφους
Boeing: Δύο νέες διαρροές ηλίου εντοπίσθηκαν στο Starliner
Δύο νέες διαρροές ηλίου, εκτός της ήδη γνωστής, ανιχνεύθηκαν κατά την πτήση του διαστημικού οχήματος Starliner της Boeing που μεταφέρει δύο αστροναύτες της Nasa και αναμένεται να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σήμερα.
Συνολικά, το Starliner μετρά πλέον τρεις πηγές διαρροής ηλίου. Η μία ανιχνεύθηκε πριν από την απογείωση της αποστολής που αναμένεται επί χρόνια και τελικά πραγματοποιήθηκε χθες από τον Φλόριντα.
Αποφασίσθηκε να μην επιδιορθωθεί αυτή η πρώτη διαρροή που εντοπίζεται σε έναν από τους προωθητήρες του σκάφους, διότι, σύμφωνα με την ανάλυση της Nasa είναι «μικρή και δεν αποτελεί κίνδυνο». Το ήλιον δεν είναι εύφλεκτο αέριο, αλλά χρησιμοποιείται στο σύστημα πρόωσης του σκάφους.
Οι δύο άλλες διαρροές είναι καινούργιες και εντοπίσθηκαν αφού το σκάφος μπήκε σε τροχιά, ανακοίνωσε η Nasa X. «Δυό από τις βαλβίδες του ηλίου έκλεισαν».
Σήμερα το πρωί, η Nasa διευκρίνισε ότι οι υπεύθυνοι της αποστολής συνήλθαν και έδωσαν το πράσινο φως για την πρόσδεση του σκάφους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που είναι προγραμματισμένη για τις 16H15 GMT (19.15 ώρα Ελλάδος).
Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί μετά την άφιξη του σκάφους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η Boeing πρέπει να αποδείξει με αυτήν την πτήση-τεστ ότι το Starliner είναι ασφαλές για να ξεκινήσει πτήσεις. Το μη επανδρωμένο Starliner έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μία φορά το 2022, αλλά είναι η πρώτη φορά που μεταφέρει αστροναύτες.
Το πρόγραμμα του Starliner έχει σημαδευτεί από πολλές αναποδιές που προκάλεσαν καθηστερήσεις ετών.
Ετσι η Boeing ηττήθηκε από την SpaceX, που μεταφέρει από το 2020 αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Αλλά η Nasa επιδιώκει να έχει στην διάθεσή της και δεύτερο μέσο μεταφοράς ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα στο ένα από τα μέσα μεταφοράς ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.