- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μακρόν σε Νετανιάχου: Η Γάζα αναπόσπαστο μέρος μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό
Εμανουέλ Μακρόν: Η Γάζα αναπόσπαστο μέρος μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή του στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και επανέλαβε την έκκληση προς τη Χαμάς - της οποίας η ευθύνη, όπως ανέφερε, είναι συντριπτική - να αποδεχθεί αυτήν τη συμφωνία.
Μακρόν: Η δοκιμασία των Παλαιστίνιων πρέπει να τελειώσει
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης, σύμφωνα με το Ελιζέ, τα συλλυπητήριά του στον Ισραηλινό πρωθυπουργό μετά την ανακοίνωση του θανάτου τεσσάρων ομήρων, εκ των οποίων οι δυο ήταν Γάλλοι, και επανέλαβε την αλληλεγγύη του γαλλικού λαού προς τους Ισραηλινούς απέναντι στην τρομοκρατία.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα, τονίζοντας πως η δοκιμασία των Παλαιστινίων πρέπει να τελειώσει και ότι η μαζική παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να γίνει χωρίς άλλα εμπόδια, μέσω όλων των διαθέσιμων οδών.
Ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ακόμη ότι αυτή η συμφωνία θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου μια αξιόπιστη προοπτική για την εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών, η μόνη ικανή να παράσχει τις απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ και να ανταποκριθεί στις νόμιμες φιλοδοξίες των Παλαιστινίων και επανέλαβε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να συμβάλει σε ένα πλαίσιο ειρήνης και ασφάλειας για όλους. Η Γάζα πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους και μια μεταρρυθμισμένη και ενισχυμένη Παλαιστινιακή Αρχή, με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, πρέπει να διασφαλίσει τη διακυβέρνησή της, ανέφερε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος.
Αναφορικά με τους κινδύνους περιφερειακής κλιμάκωσης, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο και ζήτησε τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και την εφαρμογή της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από όλα τα μέρη. Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την πορεία του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, τονίζοντας ότι η Γαλλία, με τους διεθνείς εταίρους της, θα ασκήσει πίεση στο ιρανικό καθεστώς να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις του. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, ανέφερε το Ελιζέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.