- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα παράδοξα των εκλογών: 30 από τους 46 κατοίκους χωριού στην Ιταλία είναι υποψήφιοι
Μητέρα και γιος αντίπαλοι για τη διεκδίκηση του δήμου
Ίνγκρια: Από τους 46 κατοίκους οι 30 είναι υποψήφιοι στις εκλογές - Αντίπαλοι μητέρα και γιος
Η Ίνγκρια έχει μόλις 46 κατοίκους, όμως, σε αυτό το μικρό χωριό της Ιταλίας συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο: οι 30 από τους 46 κατοίκους είναι υποψήφιοι για τις τοπικές εκλογές και όπως σημειώνει ο Guardian ακόμη και μέλη της ίδιας οικογένειας κατεβαίνουν στις εκλογές σε αντίπαλες παρατάξεις.
Στην Ίνγκρια μητέρα και γιος είναι αντίπαλοι στις εκλογές
Την τελευταία φορά που ο Ίγκορ Ντε Σάντις έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Ίνγκρια είχε μια εύκολη συντριπτική νίκη. Αυτή τη φορά όμως αντιμετωπίζει μια δύσκολη πρόκληση στην προσπάθειά του για μια τέταρτη θητεία, αφού η μητέρα του είναι και εκείνη υποψήφια αλλά σε αντίπαλο στρατόπεδο, με τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος. Ο 42χρονος Ντε Σάντις διοικεί το χωριό από το 2009 και περίμενε πως ο μεγάλος του αντίπαλος θα είναι ο 70χρονος Ρενάτο Πολέτο, σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη όταν στη μάχη ρίχτηκε και ο Στέφανο Βενούτι, κάτοικος του Μιλάνου με σπίτι στην Ίνγκρια, ο οποίος έθεσε κι εκείνος υποψηφιότητα.
Η μεγάλη ανατροπή όμως ήρθε όταν ο 70χρονος Ρενάτο Πολέτο, ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη της μητέρας του Ντε Σάντις, Μιλένα Κροκάσο και μάλιστα την είχε προτείνει για μια θέση συμβούλου στο ψηφοδέλτιο για την εκλογή νέου συμβουλίου στις 8-9 Ιουνίου. «Ζήτησα από [τη μητέρα μου] να έρθει μαζί μου, αλλά αφού είδε ότι η λίστα του Πολέτο αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες, αποφάσισε να πάει μαζί τους», είπε ο Ντε Σάντις. «Είναι όλοι εθελοντές που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για το χωριό» πρόσθεσε.
Η Κροκάσο από την πλευρά της δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός δε θα επηρεάσει την οικογενειακή αρμονία. «Τόσο ο γιος μου όσο και εγώ θέλουμε το καλύτερο για την κοινότητα και αυτή είναι μια ευκαιρία να δώσουμε φωνή στις απόψεις των γυναικών χωρίς να αποδυναμωθούν οι οικογενειακοί δεσμοί», είπε.
Το χωριό Ίνγκρια στην Ιταλία και η ερήμωση
Η Ίνγκρια βρίσκεται στην κοιλάδα Σοάνα της Ιταλίας και αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με άλλα ορεινά χωριά, όπως ερήμωση, λίγες υπηρεσίες και προβλήματα όταν χιονίσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από το 2022, όταν χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο «όμορφα» χωριά της Ιταλίας, είχε επίσης να αντιμετωπίσει την αύξηση του τουρισμού.
«Υπήρξε μια απίστευτη άνοδος και πρέπει να το διαχειριστούμε», είπε ο Ντε Σάντις. «Υπάρχουν λίγοι κάτοικοι, αλλά πολλά δεύτερα σπίτια. Ο κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομορφιά της Ίνγκρια».
Ο Βενούτι είπε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος αφού τον προέτρεψαν οι ντόπιοι να το κάνει. «Έχω ενσωματωθεί πολύ καλά», είπε. Παρά τον ανταγωνισμό, ο Ντε Σάντις, του οποίου ο παππούς ήταν δήμαρχος της Ίνγκρια για 30 χρόνια, είπε ότι ήταν «αισιόδοξος» ότι θα μπορούσε να κερδίσει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.