Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στo Xάρκοβο
Η Ουκρανία εκδίωξε τα ρωσικά στρατεύματα από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Χαρκόβου το 2022
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στo Xάρκοβο - Eίχαν εκδιωχθεί το 2022
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαία επίθεση με θωρακισμένα κατά της περιοχής του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία νωρίς σήμερα, και προήλασαν κατά ένα χιλιόμετρο κοντά στη συνοριακή πόλη Βοβτσάνσκ σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη, δήλωσε υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή.
Η επίθεση ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο, δύο και πλέον χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή. Οι εχθροπραξίες σε συνοριακές περιοχές στην περιφέρεια του Χαρκόβου συνεχίζονται και το Κίεβο απέστειλε περισσότερες δυνάμεις ως ενισχύσεις, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.
«Περίπου στις 5 πμ, υπήρξε απόπειρα από τον εχθρό να διασπαστεί η αμυντική μας γραμμή υπό την κάλυψη θωρακισμένων οχημάτων», δήλωσε το υπουργείο. «Μέχρι τώρα, οι επιθέσεις αυτές απωθήθηκαν - συνεχίζονται μάχες με διάφορα επίπεδα έντασης».
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στόχο να ωθήσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ακόμα και 10 χιλιόμετρα πιο πίσω από τα ρωσικά σύνορα και ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προσπαθούν να τις συγκρατήσουν.
Χάρκοβο: Ευάλωτη περιοχή λόγω εγγύτητας με την Ρωσία
Η Ουκρανία εκδίωξε τα ρωσικά στρατεύματα από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Χαρκόβου το 2022, τον πρώτο χρόνο του πολέμου, αλλά αφού άντεξε την αντεπίθεση του Κιέβου πέρυσι, οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται και πάλι και προχωρούν αργά στην περιοχή του Ντονέτσκ, νοτιότερα.
Τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν φόβοι για τις προθέσεις του Κρεμλίνου στην περιοχή του Χαρκόβου όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη εντός του ουκρανικού εδάφους, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι απαραίτητη για την προστασία της Ρωσίας.
Έκτοτε, το Χάρκοβο, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω της εγγύτητάς του με τη Ρωσία, έχει σφυροκοπηθεί από αεροπορικά χτυπήματα που έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ενεργειακές υποδομές της περιοχής.
Στο Βοβτσάνσκ, μια συνοριακή πόλη στο Χάρκοβο με πληθυσμό 17.000 κατοίκων προπολεμικά, που τώρα έχει μειωθεί σε μερικές χιλιάδες, οι αρχές δήλωσαν ότι ο οικισμός και οι γύρω περιοχές βομβαρδίζονται με σφοδρότητα.
Οι αρχές βοηθούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, δήλωσε ο Ταμάζ Γκαμπαρασβίλι, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Βοβτσάνσκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό Hromadske radio.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η anti-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.