- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Νετανιάχου: Θα εισβάλουμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας
«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο είναι εκτός συζήτησης»
Αποφασισμένο το Ισραήλ να πραγματοποιήσει επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας
Αποφασισμένο το Ισραήλ να πραγματοποιήσει επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ανεξάρτητα αν επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων.
Νετανιάχου: Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο είναι εκτός συζήτησης
Αυτό δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. H δήλωση Νετανιάχου έρχεται όταν τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία, που θα συνοδευτεί από την ανταλλαγή δεκάδων ομήρων με Παλαιστινίους κρατουμένους.
«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν πετύχουμε όλους τους στόχους του είναι εκτός συζήτησης», δήλωσε ο Νετανιάχου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.
Χιλιάδες πτώματα κάτω από τα ερείπια
Η Υπηρεσία Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στη Γάζα εκτίμησε ότι τα πτώματα ακόμα 10.000 Παλαιστινίων βρίσκονται κάτω από τα ερείπια των εκατοντάδων κατεστραμμένων κτιρίων.
Ανέφερε ότι αυτά τα στοιχεία δεν έχουν περιληφθεί στον επικαιροποιημένο απολογισμό θυμάτων του υπουργείου Υγείας, που καταγράφει μόνο τα πτώματα που μεταφέρονται στα νοσοκομεία.
«Λόγω της έλλειψης βαρέων μηχανημάτων, οι προσπάθειες για την αναζήτηση των σορών των μαρτύρων παραμένουν ανεπαρκείς και δεν φθάνουν για την ανάσυρση των πτωμάτων χιλιάδων εξ αυτών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η ανάσυρση των πτωμάτων από χαλάσματα έχει αρχίσει να προκαλεί την εξάπλωση ασθενειών, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μπλίνκεν στην Ιορδανία
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μεταβαίνει σήμερα στην Ιορδανία για να συζητήσει για τα μέσα που θα επιτρέψουν την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται στη Λωρίδα της Γάζας, και για να ευχαριστήσει διακριτικά το βασίλειο για τη βοήθειά του στη διάρκεια της άνευ προηγουμένου ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ στα μέσα Απριλίου.
Ο Μπλίνκεν αναχώρησε αεροπορικώς το πρωί για το Αμάν αφού συναντήθηκε με τους ηγέτες αραβικών χωρών του Κόλπου στο Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της έβδομης περιοδείας του στην περιοχή μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Στην Ιορδανία, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, όπως και με τη Ζίγκριντ Κάαγκ, την συντονίστρια του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στη συνέχεια στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνομιλίες για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με στόχο τη σύναψη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την εξασφάλιση της απελευθέρωσης ομήρων που κρατούνται εκεί από τις 7 Οκτωβρίου.
Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει το Ισραήλ
Παρά τις επικρίσεις στο εξωτερικό και την αυξανόμενη οργή στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει το Ισραήλ στην εκστρατεία του κατά της Χαμάς, παροτρύνοντας παράλληλα τον στενό του σύμμαχο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους αμάχους.
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέμεινε το Ισραήλ να λάβει ειδικά, συγκεκριμένα και μετρήσιμα μέτρα, για να ανταποκριθεί καλύτερα στα ανθρώπινα δεινά, στις ζημιές που προκλήθηκαν στους αμάχους και στην ασφάλεια των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα», δήλωσε ο Μπλίνκεν στους ομολόγους του χωρών του Κόλπου στο Ριάντ.
«Διαπιστώσαμε μετρήσιμες προόδους στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, κυρίως το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, αύξηση του όγκου των παραδόσεων βοήθειας προς τη Γάζα και στο εσωτερικό της Γάζας, και την κατασκευή του αμερικανικού θαλάσσιου διαδρόμου, ο οποίος θα ανοίξει εντός των ερχόμενων εβδομάδων», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.