- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Τραμπ ξαναχτύπησε - Συγκρίνει τις διαδηλώσεις για τη Γάζα με συγκέντρωση της ακροδεξιάς
Η νέα του τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Τραμπ: Συγκρίνει τις διαδηλώσεις για τη Γάζα με συγκέντρωση της ακροδεξιάς - Η νέα του τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε χθες Πέμπτη τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων που δονούν τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, υποστηρίζοντας πως η διαβόητη συγκέντρωση της άκρας δεξιάς στη Σάρλοτσβιλ δεν ήταν «τίποτα» μπροστά στο «επίπεδο του μίσους» των τρεχουσών κινητοποιήσεων.
«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε εδώ, είναι τεράστιο μίσος», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Αναφερόταν στη συγκέντρωση οπαδών της άκρας δεξιάς στην Βιρτζίνια το 2017, που άρχισε με πορεία νεοναζιστών και μελών της Κου Κλουξ Κλαν με αναμμένους πυρσούς στα χέρια.
Την επομένη ξέσπασαν αψιμαχίες ανάμεσα σε οπαδούς της υποτιθέμενης ανωτερότητας της λευκής φυλής και αντιρατσιστές αντιδιαδηλωτές. Νεοναζιστής όρμησε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος αντιδιαδηλωτών, σκοτώνοντας τη νεαρή Χέδερ Χέιερ και τραυματίζοντας άλλους 19 ανθρώπους.
Ο τότε πρόεδρος Τραμπ είχε τότε στηλιτεύσει τη βία «κι από τις δύο πλευρές». Έχει εξάλλου κατηγορηθεί για ανοχή ως εύνοια στην άκρα δεξιά.
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας - Επικρίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ
Σε αμερικανικά πανεπιστήμια γίνονται εδώ και μέρες διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που αντιμετωπίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις με βίαιες επεμβάσεις στης αστυνομίας. Πολλοί πολιτικοί, τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικάνοι, καταδίκασαν τις κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για ενέργειες αντισημιτικής φύσης.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη επικρίνει το φοιτητικό κίνημα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας την Τρίτη για παράδειγμα πως συμμετέχουν σε αυτό «πολύ ριζοσπαστικοποιημένοι τύποι» που θέλουν να «διαλύσουν» τα πανεπιστήμια.
Η εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο, αντέδρασε με ειρωνεία στην τοποθέτηση του Ρεπουμπλικάνου, μεταφορτώνοντας βίντεο με τη βία της άκρας δεξιάς στη Σάρλοτσβιλ.
Ο Λευκός Οίκος, παρότι αρκετοί Δημοκρατικοί αντιδρούν έντονα στις διαδηλώσεις, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των φοιτητών στην ελευθερία του λόγου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία
Αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους, σχεδόν 20 ώρες μετά
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Μουσσομέλι
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 1947
O τελικός αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερος
Η σταδιακή επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ φέρνει αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού
Τι είναι το σπάνιο «σεισμικό ζεύγος» Doublet - Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων
Μετά από έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η αεροπορική εταιρεία ευθυγραμμίζεται «απρόθυμα» με τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Δεδομένου ότι συγκρίνει συνεχώς τις επιδόσεις του με αυτές του 44ου προέδρου
Καθησυχάζει η Μόσχα: Πρόκειται για «στοχευμένες» διακοπές ηλεκτροδότησης
Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει ένσταση για του συγκεκριμένο τραγούδι
«Απείλησε να βιάσει τη γυναίκα μου», υποστήριξε
Τώρα ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του τον χτυπούσε και ο γιος του του ζήταγε χρήματα
Η Met Office επέκτεινε την κόκκινη προειδοποίηση ακραίας ζέστης και για την Παρασκευή
Δικαστικός επιμελητής εμφανίζεται να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση
Δεκαεπτά πόλεις της χώρας βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής
Η Αδελφότητα του Αγίου Πίου Ι' σχεδιάζει να χειροτονήσει δικούς της επισκόπους την 1η Ιουλίου
Μια πρωτοφανής παγίδα από μετάξι, σχεδιασμένη να εκτοξεύει το θήραμά της κατευθείαν στον ιστό της
Έρχεται νομοσχέδιο με φυλάκιση έως 5 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.