- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συλλήψεις φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Ζητούσαν από τη Χαμάς να ανατινάξει το Ισραήλ
Ο πόλεμος στη Γάζα μεταφέρεται στα κολέγια της Αμερικής
«Βράζουν» τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Κινητοποιήσεις και μαζικές συλλήψεις φοιτητών που διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης
Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η διοίκηση εφαρμόζει τηλεκπαίδευση μέχρι το τέλος του εξαμήνου.
Διαδηλωτές ζητούσαν από τη Χαμάς να ανατινάξει το Ισραήλ
Ίδιες εικόνες στο Γέιλ και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, με δεκάδες άτομα να συλλαμβάνονται.
Εβραίοι φοιτητές κατήγγειλαν πως μερίδα διαδηλωτών «καλούσε τη Χαμάς να ανατινάξει το Τελ Αβίβ και το Ισραήλ».
Ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης είναι η έκκληση ραβίνου της πανεπιστημιούπολης, προς τους Εβραίους φοιτητές «να παραμείνουν σπίτια τους», λόγω και των αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια, ενόψει και του εβραϊκού Πάσχα.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν, που έχει επικριθεί για παροχή χρηματοδότησης και όπλων στο Ισραήλ, καταδίκασε τα συμβάντα.
NYPD cops descend on NYU anti-Israel protest and start arresting dozens of students and faculty members who set up 'Gaza Solidarity' camp to join with Columbia University rally https://t.co/We9rChFSA1 pic.twitter.com/mMVkaxkXmG
— Daily Mail Online (@MailOnline) April 23, 2024
Η κριτική κατά του Ισραήλ μετατρέπεται σε αντισημιτική ρητορική
Οι φιλο-παλαιστίνιοι φοιτητές απαιτούν από τις σχολές τους να καταδικάσουν τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, και να αποσυνδεθούν από τις εταιρείες που πωλούν όπλα στο Ισραήλ.
Από την άλλη, οι Εβραίοι φοιτητές λένε πως μεγάλο μέρος της κριτικής κατά του Ισραήλ έχει μετατραπεί σε αντισημιτική ρητορική. Και τονίζουν ότι η Χαμάς συνεχίζει να κρατά ομήρους που είχαν συλληφθεί κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.
Οι διαδηλώσεις που γίνονται στα πανεπιστήμια από την ανατολική έως την δυτική ακτή, δημιουργούν πολύ μεγάλο προβληματισμό διότι αρχίζουν και γίνονται βίαιες, με ακραία εξτρεμιστικά συνθήματα, καταλήψεις και επέμβαση της αστυνομίας, εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συχνά εδώ στην Αμερική.
Οι Εβραίοι φοιτητές δεν αισθάνονται πουθενά ασφαλείς
Γενικότερα, το κλίμα συμπάθειας υπέρ των παλαιστίνιων είναι έκδηλο από την πρώτη στιγμή του πολέμου στα κορυφαία - και όχι μόνο - ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αμερικής, αλλά αυτό που αρχίζει και γίνεται προβληματικό είναι οι ακραίες διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς, με απειλές για επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου, με αντισημιτικά συνθήματα και επιθέσεις εναντίον Εβραίων φοιτητών οι οποίοι λένε ότι δεν αισθάνονται πια πουθενά ασφαλείς.
Τα περιστατικά μπορεί να είναι μεμονωμένα και προφανώς να μην εκφράζουν το σύνολο των φοιτητών, όμως σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία με την ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα να μαίνεται και την επέμβαση στην Ράφα να βρίσκεται προ των πυλών ο Λευκός Οίκος πασχίζει να ελέγξει την κατάσταση, να διαχειριστεί την νέα αυτή κρίση και να βρει τις κατάλληλες ισορροπίες ενόψει και των εκλογών του Νοεμβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.