Κοσμος

Νετανιάχου: Θα πολεμήσω τυχόν κυρώσεις σε βάρος στρατιωτικών μονάδων

Για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλάει στο βήμα κρατώντας χαρτιά
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου © ΕΡΑ/ABIR SULTAN

Νετανιάχου: Θα αγωνιστώ εναντίον τυχόν κυρώσεων σε βάρος στρατιωτικών μονάδων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως θα αγωνιστεί εναντίον της επιβολής κυρώσεων σε βάρος οποιασδήποτε ισραηλινής στρατιωτικής μονάδας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0pr07b1tlah)

Κυρώσεις από τις ΗΠΑ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης η Ουάσινγκτον σχεδιάζει ένα τέτοιο βήμα σε βάρος ενός τάγματος για φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χθες, Σάββατο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του τάγματος Netzah Yehuda που έχει επιχειρήσει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Νετανιάχου: Θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν γνωρίζει για τη λήψη οιωνδήποτε μέτρων. «Αν οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος μιας μονάδας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) - θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως το τάγμα Netzah Yehuda είναι μια ενεργή μονάδα μάχης που επιχειρεί σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου. «Έπειτα από δημοσιεύματα περί κυρώσεων σε βάρος του τάγματος, οι IDF (δηλώνουν ότι) δεν γνωρίζουν το ζήτημα. Αν ληφθεί απόφαση για το θέμα θα επανεξεταστεί. Οι IDF εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται για να διερευνήσουν οποιοδήποτε ασυνήθιστο γεγονός με πρακτικό τρόπο και σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ