- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Η επίθεση εναντίον του Ισραήλ «πέτυχε τους στόχους της» λέει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων
Οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν και η προειδοποίηση για το μέλλον
Ιράν: Η επίθεση στο Ισραήλ πέτυχε τους στόχους της, λέει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστήριξε σήμερα πως η επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα εναντίον του Ισραήλ «πέτυχε όλους τους στόχους της», διεκρινίζοντας ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι του Ιράν δεν είχαν στόχο κανένα αστικό ή οικονομικό κέντρο.
«Η επιχείρηση Τίμια Υπόσχεση διεξήχθη με επιτυχία από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί και πέτυχε όλους τους στόχους της», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.
Ο ίδιος υποστήριξε πως οι δύο εγκαταστάσεις που στοχοθετήθηκαν κυρίως ήταν «το κέντρο πληροφοριών που έδωσε στους σιωνιστές τις απαραίτητες πληροφορίες» για το πλήγμα που κατέστρεψε την 1η Απριλίου το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, καθώς και «η αεροπορική βάση του Νοβατίμ, από την οποία απογειώθηκαν τα σεροσκάφη F-35» που το βομβάρδισαν.
«Αυτά τα δύο κέντρα υπέστησαν σημαντικές ζημιές και τέθηκαν εκτός λειτουργίας», διαβεβαίωσε.
«Δεν έχουμε πρόθεση να συνεχίσουμε αυτή την επιχείρηση» λέει ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων
«Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να συνεχίσουμε αυτή την επιχείρηση, όμως αν το σιωνιστικό καθεστώς αναλάβει κάποια δράση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, είτε στο έδαφός μας είτε στα κέντρα που μας ανήκουν στη Συρία ή αλλού, η επόμενη επιχείρησή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν εδώ», προειδοποίησε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
Ο στρατηγός Μπαγερί δήλωσε εξάλλου ότι οι ιρανικές αρχές «έστειλαν ένα μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιώντας ότι, αν συνεργασθούν με το Ισραήλ στις επόμενες ενδεχόμενες ενέργειές τους, οι βάσεις τους δεν θα είναι ασφαλείς».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή.
Το μήνυμα αυτό διαβιβάσθηκε μέσω της πρεσβείας της Ελβετίας, η οποία αντιπροσωπεύει τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, καθώς οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.
«Περιορίσαμε αυτή την επιχείρηση»
Ερωτηθείς επίσης στην κρατική τηλεόραση, ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί δήλωσε πως η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας «θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερης έκτασης».
«Περιορίσαμε αυτή την επιχείρηση στις υπηρεσίες που το σιωνιστικό καθεστώς χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στην πρεσβεία μας» στη Συρία.
Από το πλήγμα στο ιρανικό προξενείο είχαν σκοτωθεί επτά μέλη των Φρουρών, μεταξύ των οποίων δύο ανώτατοι αξιωματικοί.
Ακυρώσεις πτήσεων
Αν και σήμερα το πρωί το Ισραήλ άνοιξε τον εναέριο χώρο του, όπως ανακοίνωσε η αρχή αεροδρομίων της χώρας, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αποφασίσει να ακυρώσουν τις πτήσεις τους για το Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή, μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν ακυρωθεί οι πρωινές πτήσεις για το Τελ Αβίβ, ενώ δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως το απόγευμα ενδεχομένως πραγματοποιηθούν κάποιες πτήσεις.
Στο μεταξύ η Emirates Airlines η αεροπορική εταιρία Emirates Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση μερικών πτήσεών της, αλλά και την τροποποίηση της πορείας άλλων πτήσεων, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της, στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.