Κοσμος

58χρονη έσπασε το ρεκόρ Γκίνες κάνοντας 4,5 ώρες σανίδα

Ταυτόχρονη μελέτη για το μεταπτυχιακό της και άσκηση το «κλειδί» της επιτυχίας της

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 58χρονη κατά την διαδικασία του ρεκόρ γκίνες κάνοντας σανίδα
Ρεκόρ Γκίνες: 58χρονη έκανε 4,5 ώρες σανίδα © Guinness World Records

Ρεκόρ Γκίνες: 58χρονη έκανε 4,5 ώρες σανίδα - Το «κλειδί» της επιτυχίας της

Αν και πολυάσχολη μητέρα πέντε παιδιών και γιαγιά 12 εγγονών, η 58χρονη Ντόνατζιν Γουάιλντ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κάνοντας σανίδα για 4,5 ώρες.

Η Γουάιλντ που ζει στην Αλμπέρτα του Καναδά δε σταμάτησε ποτέ να κάνει αυτό που αγαπά. Η γυμναστική ήταν για εκείνη το χόμπι της που ακόμα και όταν τραυματίστηκε βρήκε τρόπο να ασκείται.

@guinnessworldrecords

Longest time in an abdominal plank position (female) 💪 4 hr 30 min 11 sec by DonnaJean Wilde ⏱️ #plank #plankchallenge #fitness #fitnessmotivation #guinnessworldrecords

♬ original sound - Guinness World Records

Ξεκίνησε το planking, την άσκηση σανίδα πριν 12 χρόνια και αυτό της προσέφερε όπως δήλωσε εξάσκηση των κοιλιακών μυών, ενώ γυμνάζει σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.

Η εξάσκηση μέχρι το ρεκόρ των 4,5 ωρών στη σανίδα 

Η Ντόνατζιν Γουάιλντ δήλωσε στο Guinness World Records ότι συνήθως κάνει «σανίδες» για τρεις ώρες κάθε μέρα, αλλά ότι στην πραγματικότητα αύξησε το πρόγραμμά της πριν από την ημέρα που έσπασε το ρεκόρ σε έξι ώρες, χωρισμένες σε δύο τρίωρα μπλοκ.

NEW: Longest EVER Female Plank - Guinness World Records

Η Καναδή πραγματοποίησε την άσκηση για λίγο περισσότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, στο γυμνάσιο όπου κάποτε ήταν υποδιευθύντρια πριν συνταξιοδοτηθεί.

Διάβασμα και σανίδα ταυτοχρονα έκανε η 58χρονη

Η 58χρονη είπε: «Συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να διαβάζω και να κάνω πράγματα όταν έκανα planking και το ερωτεύτηκα».

Η ίδια είπε ότι μελετούσε ενώ έκανε σανίδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το μεταπτυχιακό της, σύμφωνα με το Guinness World Records. Η ίδια πάντως είπε ότι ανησυχούσε αν θα τα καταφέρει αφού οι αγκώνες της ήταν σε άσχημη κατάσταση.

«Ανησυχούσα τόσο πολύ μήπως χάσω τη φόρμα μου και νομίζω ότι γι’ αυτό πόνεσαν οι τετρακέφαλοί μου, επειδή ήμουν πολύ σφιγμένη», πρόσθεσε και τόνισε ότι νιώθει σαν όνειρο. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δύο πρώτες ώρες πέρασαν αρκετά γρήγορα, αλλά το δεύτερο μισό ήταν πολύ πιο δύσκολο. «Η τελευταία ώρα ήταν η πιο δύσκολη, απλά για να μείνω συγκεντρωμένη και να διατηρήσω τη φόρμα μου», δήλωσε σε δελτίο Τύπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ