- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια εξασφάλισε για την προεκλογική εκστρατεία του ο Ντόναλντ Τραμπ
Μεγάλη ώθηση στην κούρσα του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για τον Λευκό Οίκο
ΗΠΑ - προεδρικές εκλογές: Περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια εξασφάλισε σε δεξίωση ο Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική εκστρατεία του.
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στη χθεσινή δεξίωση στη Φλόριντα που αποσκοπούσε στη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική του εκστρατεία.
Ντόναλντ Τραμπ: Εξασφάλισε πάνω από 50 εκατ. δολάρια
Η εκδήλωση είχε χαρακτηριστεί κρίσιμη στον αγώνα για την εξασφάλιση μεγάλων δωρεών που θα χρηματοδοτήσουν την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο με αντίπαλο τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.
Στην αμερικανική εκλογική ζωή, η χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας δεν αποτελεί ταμπού. Αντιθέτως, υπερηφανεύεται όποιο στρατόπεδο εξασφαλίζει τα περισσότερα κεφάλαια. Είναι επίσης ένα απαραίτητο μάννα: το 2024 προαναγγέλλεται ως ο πιο δαπανηρός εκλογικός κύκλος στην ιστορία της χώρας.
Πόλεμος εκατομμυρίων στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο
Οι δύο υποψήφιοι έχουν εμπλακεί εδώ και μήνες σε αυτόν τον πόλεμο εκατομμυρίων, εκδίδοντας τακτικά ανακοινώσεις εγκωμιαστικές για την κατάσταση των οικονομικών τους.
Στο πλαίσιο αυτού του μπρα-ντε-φερ, διοργανώθηκε στα τέλη Μαρτίου μια μεγάλη δεξίωση στη Νέα Υόρκη, κατά την οποία ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια, ποσό «ρεκόρ» σύμφωνα με το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του.
Χθες Σάββατο, όμως, το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε διπλάσιο ποσό: περισσότερα από 50,5 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν κατά τη δεξίωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στο Παλμ Μπιτς, όχι μακριά από το Μαρ-α-Λάγκο, την πολυτελή κατοικία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.
«Η βραδιά ήταν απίστευτη προτού καν ξεκινήσει, γιατί οι άνθρωποι ήθελαν να συνεισφέρουν σε έναν σκοπό: να κάνουν την Αμερική μεγάλη ξανά», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, επαναλαμβάνοντας το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του («Make America Great Again»).
814.600 δολάρια η θέση στο τραπέζι του Τραμπ
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον, έναν από τους ελάχιστους χρηματοδότες που βγήκαν κερδισμένοι από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009 επειδή είχε στοιχηματίσει στην κατάρρευση της αγοράς ακινήτων.
Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο επιχειρηματίας Ρόμπερτ Μπίγκελοου, ο οποίος έκανε περιουσία στον ξενοδοχειακό κλάδο προτού αναλάβει τη διεύθυνση εταιρείας αεροδιαστημικής έρευνας, και ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης, ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Αμφότεροι είναι μεγάλοι δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Μερικοί πρώην αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ήταν επίσης παρόντες: ο Τιμ Σκοτ, ο Βιβέκ Ραμασουάμι, ο Νταγκ Μπέργκαμ… Όλοι τους υποστηρίζουν έκτοτε αναφανδόν την υποψηφιότητα του 77χρονου και ελπίζουν να βρουν κάποια θέση σε ενδεχόμενη κυβέρνηση Τραμπ 2.0.
Σύμφωνα με την Washington Post, η θέση στο τραπέζι του Ντόναλντ Τραμπ κόστιζε 814.600 δολάρια.
Αυτά τα τρελά ποσά χρησιμεύουν για να χρηματοδοτηθούν οι μετακινήσεις υποψηφίων, να αμειφθούν τα επιτελεία τους, να παραγγελθούν δημοσκοπήσεις ή, και ίσως κυρίως, να πληρωθούν τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θέλει να εμφανίζεται ως ο ήρωας της μεσαίας τάξης, έσπευσε να επικρίνει την εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντίπαλου του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ οργανώνει συγκέντρωση κεφαλαίων από δισεκατομμυριούχους… που θέλουν περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξασφαλίζοντας μειώσεις φόρων για τους ίδιους», κατήγγειλε.
Μέχρι στιγμής πάντως, ο Τζο Μπάιντεν διαθέτει πιο γεμάτα προεκλογικά ταμεία σε σύγκριση με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί τέσσερις ποινικές κατηγορίες και ο οποίος ξοδεύει σε δικηγόρους ένα μέρος των χρημάτων που συγκεντρώνει από τους υποστηρικτές του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.