Κοσμος

Έφηβη που είχε απαχθεί πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς ενώ ακολουθούσε τις εντολές τους

Προσπαθούσε να τους πλησιάσει για να γλιτώσει από τον δολοφόνο πατέρα της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο ντοκουμέντο από τον θανάσιμο πυροβολισμό σε 15χρονη στην Καλιφόρνια
Βίντεο ντοκουμέντο από τον θανάσιμο πυροβολισμό σε 15χρονη στην Καλιφόρνια © Youtube

Καλιφόρνια: Έφηβη πυροβολήθηκε από αστυνομικούς ενώ ακολουθούσε τις εντολές τους 

Συγκλονίζει την Καλιφόρνια το τραγικό τέλος της 15χρονης Savannah Graziano που δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς. Η έφηβη απήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022 από τον πατέρα της, Anthony John Graziano, ο οποίος φέρεται να σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του.

Για την εξαφάνιση του κοριτσιού είχε σημάνει Amber Alert. Αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το φορτηγό του πατέρα της, ακολούθησε καταδίωξη, ενώ από τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν έχασε τη ζωή της τόσο η 15χρονη, όσο και ο πατέρας της. Πρόσφατα, βίντεο που βρήκε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι η έφηβη δεν είχε τακτικό εξοπλισμό και αποκαλύπτει ότι υπάκουε στις οδηγίες των αστυνομικών για να τους πλησιάσει, αναζητώντας βοήθεια. Το βίντεο έρχεται σε σύγκρουση με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών. 

Καλιφόρνια: Το χρονικό της απαγωγής της 15χρονης και ο θανάσιμος πυροβολισμός 

Ένας τηλεφωνητής στο 911 ανέφερε ότι είδε το ύποπτο φορτηγό του Anthony John Graziano στην περιοχή της εθνικής οδού 395 και της εθνικής οδού 58 γύρω από το Barstow το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 2022, είπε τότε το γραφείο του σερίφη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το φορτηγό και το κυνήγησαν στον αυτοκινητόδρομο για περίπου 45 μίλια. Καθ' όλη τη διάρκεια της καταδίωξης, κάποιος από το όχημα «πυροβολούσε συνεχώς τους αστυνομικούς» από το πίσω παράθυρο, υποστήριξε ακόμη το γραφείο του σερίφη. 

Το φορτηγό «έμεινε» στη στροφή ενός αυτοκινητόδρομου στην πόλη Hesperia και άρχισε η ανταλλαγή πυρών. Επιβεβαιώθηκε ότι η 15χρονη βγήκε από το όχημα. Ο σερίφης είπε ότι τη στιγμή του συμβάντος το κορίτσι φορούσε τακτικό εξοπλισμό καθώς βγήκε από την πλευρά του συνοδηγού ενός φορτηγού και έτρεξε προς τους αστυνομιούς και ότι έπεσε στο έδαφος εν μέσω των πυροβολισμών. Οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν αρχικά ότι η Σαβάνα έτρεχε προς το μέρος τους, επειδή φορούσε κράνος και γιλέκο στρατιωτικού τύπου.

Το νέο βίντεο, που τραβήχτηκε από drone, έδειξε το λευκό φορτηγό να κάνει όπισθεν πριν οδηγηθεί στη στροφή του δρόμου. Το βίντεο έδειξε ότι η Σαβάνα έκανε πολλά βήματα προς ένα περιπολικό, στη συνέχεια έσκυψε και σταμάτησε. Δίπλα στο περιπολικό ήταν ορατοί αρκετοί αστυνομικοί με τα πυροβόλα όπλα στα χέρια. Δευτερόλεπτα αργότερα, η Σαβάνα σηκώθηκε και έκανε μερικά ακόμη βήματα. 

Σε ηχητικό που δόθηκε στη δημοσιότητα πιστοποιείται ότι η Σαβάνα υπάκουε στις οδηγίες του αναπληρωτή να έρθει προς το μέρος του όταν πυροβολήθηκε. Οι βουλευτές παρείχαν αμέσως ιατρική βοήθεια και η Σαβάνα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε από τα τραύματά της. Ο πατέρας της άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο των πυροβολισμών. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια ανέλαβε την έρευνα για τον πυροβολισμό.

Με πληροφορίες από NBC News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ