- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ολοκληρώνεται η κατασκευή του μαύρου κουτιού της Γης - Θα καταγράφει την κλιματική κρίση
Το «Earth’s Black Box» θα συλλέγει δεδομένα για τα επόμενα 50 χρόνια
Κλιματική κρίση: Ξεκινά η κατασκευή του μαύρου κουτιού της Γης
Το Μαύρο Κουτί της Γης (Earth’s Black Box), θα καταγράφει κάθε βήμα που θα κάνει η ανθρωπότητα προς την κατεύθυνση ή μακριά από την επικείμενη κλιματική καταστροφή.
Υπολογιστές θα καταγράφουν συνεχώς την κλιματική κρίση
Το φθινόπωρο του 2021, μια ομάδα καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και ερευνητών στην Αυστραλία ανακοίνωσε την κατασκευή ενός τεράστιου μεταλλικού μονόλιθου ο οποίος θα λειτουργήσει σαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Το μαύρο αυτό κουτί θα περιέχει σκληρούς δίσκους οι οποίοι θα καταγράφουν συνεχώς την κλιματική κρίση, δίνοντας μια «αμερόληπτη περιγραφή των γεγονότων». Σε περίπτωση κλιματικής αποκάλυψης, θα παρέχει ένα ντοκουμέντο για το πώς η ανθρωπότητα απέτυχε να αποφύγει την καταστροφή.
Το Earth’s Black Box θα ολοκληρωθεί φέτος
Την κατασκευή του μαύρου κουτιού έχει αναλάβει η εταιρεία μάρκετινγκ Clemenger BBDO σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας. Η Σόνια βον Μπίμπρα, επικεφαλής παραγωγής της Clemenger BBDO και πρόεδρος του Earth’s Black Box, δήλωσε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί φέτος.
Αν και η ακριβής τοποθεσία του κουτιού δεν έχει διευκρινιστεί, φέρεται να βρίσκεται περίπου τέσσερις ώρες από την πόλη Χόμπαρτ, κάπου κοντά στη δυτική ακτή, μεταξύ Στράχαν και Κουίνσταουν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα λειτουργεί όπως και τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, τα οποία καταγράφουν τις επιδόσεις και την κατάσταση ενός αεροσκάφους και παρέχουν ζωτικές πληροφορίες σε περίπτωση ατυχήματος.
Το πάνω μέρος του κουτιού θα συνδεθεί με ηλιακούς συλλέκτες. Η ηλιακή ενέργεια θα τροφοδοτεί τη λήψη επιστημονικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των θερμοκρασιών της θάλασσας, της οξίνισης των ωκεανών, των επίπεδων του διοξειδίου του άνθρακα, της εξαφάνισης ειδών και των αλλαγών στη χρήση γης σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Παράλληλα, ένας αλγόριθμος θα λαμβάνει υλικό σχετικό με την κλιματική κρίση, όπως τίτλους εφημερίδων και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Μαύρο Κουτί της Γης «φέρει την ευθύνη για τις μελλοντικές γενιές»
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του έργου, σκοπός της συσκευής «είναι να παράσχει μια αμερόληπτη αναφορά των γεγονότων που οδηγούν στον αφανισμό του πλανήτη, να φέρει την ευθύνη για τις μελλοντικές γενιές και να εμπνεύσει επείγουσα δράση».
Το Μαύρο Κουτί της Γης θα πρέπει να έχει αρκετή χωρητικότητα για να αποθηκεύσει δεδομένα για τα επόμενα 30 έως 50 χρόνια, περίοδος-κλειδί για την προσπάθειά μας να μετριάσουμε την κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο, οι επιστήμονες ακόμη επεξεργάζονται το πώς θα μπορούσε κάποιος να έχει πρόσβαση στα δεδομένα αυτά μετά από μια κλιματική αποκάλυψη – ή αν θα υπάρχουν επιζώντες για να το κάνουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.