- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σήμερα η τελευταία προσφυγή του Τζούλιαν Ασάνζ πριν την έκδοσή του στις ΗΠΑ
Τι θα συμβεί σε περίπτωση ήττας τους
Τζούλιαν Ασάνζ: Τελευταία προσφυγή πριν την έκδοση - Τι θα συμβεί σε περίπτωση ήττας τους
Η βρετανική δικαιοσύνη θα ανακοινώσει σήμερα εάν θα παραχωρήσει στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ το δικαίωμα μιας τελευταίας προσφυγής ενάντια στην έκδοσή του προς τις ΗΠΑ, όπου διώκεται για μια μαζική διαρροή εγγράφων βάσει ενός νόμου του 1917 για κατασκοπεία.
Έπειτα από μια διήμερη ακροαματική διαδικασία τον Φεβρουάριο, δύο δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, η Βικτόρια Σαρπ και ο Τζέρεμι Τζόνσον, αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους από τις 12.30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την ατζέντα του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.
Αναμένεται να αποφασίσουν εάν παραχωρούν ή όχι στον 52χρονο Αυστραλό το δικαίωμα να εφεσιβάλει την έκδοσή του προς τις ΗΠΑ, την οποία αποδέχθηκε η βρετανική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2022.
Τζούλιαν Ασάνζ: Τι θα συμβεί σε περίπτωση ήττας
Σε περίπτωση ήττας, ο Τζούλιαν Ασάνζ θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την ελπίδα να αναστείλει την έκδοσή του, σύμφωνα με τη σύζυγό του Στέλλα Ασάνζ.
Η αμερικανική δικαιοσύνη διώκει τον Τζούλιαν Ασάνζ επειδή δημοσίευσε από το 2010 περισσότερα από 700.000 απόρρητα έγγραφα για τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ιδίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 175 ετών σε αυτήν την υπόθεση που έχει αναχθεί σε σύμβολο των απειλών σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οικείοι του Τζούλιαν Ασάνζ, που κρατείται εδώ και πέντε χρόνια στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς στο Λονδίνο, προειδοποιούν για την επιδείνωση της υγείας του. Η υπεράσπισή του έχει επίσης προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να αυτοκτονήσει σε περίπτωση έκδοσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.