Κοσμος

Ο Όρμπαν συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του την μέρα της Συνόδου Κορυφής

Ο μόνος μέχρι στιγμής Ευρωπαίος ηγέτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουγγαρία - Ρωσία: Η εξουσία του Πούτιν παραμένει «σταθερή» και η ανταρσία της Wagner δεν έχει μεγάλη σημασία, εκτιμά ο πρωθυπουργός Όρμπαν.
© EPA/Olivier Hoslet

ΕΕ: Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Όρμπαν συνεχάρη τον Πούτιν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί καλές σχέσεις με τη Μόσχα παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συνεχάρη σήμερα, την μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας με ποσοστό που ξεπέρασε το 87%.

«Έπειτα από την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών, ο Βίκτορ Όρμπαν συνεχάρη τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του», χαιρετίζοντας τη διατήρηση του διαλόγου «σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό πλαίσιο», έγραψε ο ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η Ουγγαρία καλλιεργεί στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία από ό,τι άλλα κράτη της ΕΕ. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Όρμπαν δήλωσε «υπερήφανος» για τις επαφές του με τον Πούτιν, τον οποίο συνάντησε στην Κίνα παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να απομονώσει τη Μόσχα για την κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια πρωτοβουλία αποστολής πυρομαχικών υπό τσεχική ηγεσία στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ