- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο σεφ Ράσμους Μουνκ ετοιμάζει το πρώτο γεύμα στην στρατόσφαιρα - Πόσο θα κοστίζει ένα εισιτήριο
Έξι τυχεροί θα απολαύσουν το γεύμα της ζωής τους παρατηρώντας την ανατολή του ηλίου πάνω από τη Γη
Διάστημα: Eτοιμάζεται το πρώτο γεύμα στην στρατόσφαιρα - Έξι τυχεροί θα απολαύσουν το γεύμα της ζωής τους παρατηρώντας την ανατολή του ηλίου πάνω από τη Γη
Ένα γεύμα πολλών αστέρων στην άκρη του διαστήματος: αυτό είναι το στοίχημα του σεφ Ράσμους Μουνκ, με ορίζοντα το 2025, που στοχεύει να οδηγήσει τη δανέζικη γαστρονομία σε μια νέα διάσταση, ανακοίνωσε σήμερα το εστιατόριό του.
«Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί πάνω στο διαστημικό σκάφος Neptune της Space Perspective (...) όπου έξι επιβάτες θα επανακαθορίσουν τη γαστρονομία απολαμβάνοντας το γεύμα μιας ολόκληρης ζωής παρατηρώντας την ανατολή του ηλίου στην καμπύλη του πλανήτη μας», αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου το εστιατόριο Αλχημιστής, βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το εστιατόριο αυτό αποτελεί μέρος της νέας γαστρονομικής σκηνής στη Δανία, η οποία ήταν ανύπαρκτη πριν από δύο δεκαετίες και που πλέον εγκωμιάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο για την εφευρετικότητά της.
453.000 ευρώ το ένα εισιτήριο
Καταβάλλοντας το ποσό των 495.000 δολαρίων ανά εισιτήριο (453.000 ευρώ), οι έξι τουρίστες θα επιβιβαστούν για έξι ώρες σε μια διαστημική κάψουλα με συμπίεση, η οποία θα υψωθεί στην στρατόσφαιρα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας χάρη στο SpaceBalloon, που προωθείται με κυψέλες υδρογόνου.
Ο 32χρονος Ράσμους Μουνκ, που δηλώνει παθιασμένος θαυμαστής του διαστήματος, θα συμμετάσχει στο ταξίδι.
Υποσχέθηκε ένα μενού εμπνευσμένο «από τον ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος τα τελευταία 60 χρόνια στην ιστορία της Ανθρωπότητας και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία μας, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο».
Μοναδικός περιορισμός, δεν θα μπορεί να "πυρπολήσει" τα εδέσματα, σερβίροντάς τα φλαμπέ.
Πολλά στοιχεία θα προετοιμαστούν στην κουζίνα του σκάφους απ΄ όπου θα απογειωθεί η κάψουλα, διευκρίνισε ο Αλχημιστής, το πέμπτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2023, σύμφωνα με τον οδηγό World's Best 50 Restaurants.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.