Κοσμος

Κέιτ Μίντλετον: Έχει υποστεί photoshop και η φωτογραφία στο αυτοκίνητο;

Ο φωτογράφος αποκάλυψε πώς την «αιχμαλώτισε» στον φακό του

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Είναι αληθινή η φωτογραφία της Κέιτ μέσα στο αυτοκίνητο;
Είναι αληθινή η φωτογραφία της Κέιτ μέσα στο αυτοκίνητο; © TOLGA AKMEN/ EPA

Μίντλετον: Με photoshop η φωτογραφία στο αυτοκίνητο; - Τι αποκάλυψε ο φωτογράφος 

Οι φήμες για το συμβαίνει με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον από τότε που έκανε το χειρουργείο τον Ιανουάριο αλλά και η άρνηση της βασιλικής οικογένειας να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την φύση της επέμβασης και την ανάρρωση της Κέιτ έχουν δώσει τροφή για διάφορες εικασίες.

Την ίδια ώρα πηγές από το παλάτι εκφράζουν φόβους ότι το σκάνδαλο με την πειραγμένη οικογενειακή φωτογραφία της επηρεάζει αρνητικά την ανάρρωσή της.

Πάντως οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν πάρει φωτιά με πολλούς να είναι εκείνοι που αμφισβητούν και τη φωτογραφία στο αυτοκίνητο με τον Γουίλιαμ αλλά και εκείνη με τη μητέρα της λέγοντας ότι ήταν η αδελφή της Πίπα και όχι η ίδια η Κέιτ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czt8nthhik9t)

Όπως σημειώνει ο πρώην ανταποκριτής του BBC Πίτερ Χαντ, «οι πολίτες θα διερωτώνται πλέον εάν θα είναι αξιόπιστοι την επόμενη φορά που δημοσιεύσουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας» των μελών της βασιλικής οικογένειας, τη στιγμή μάλιστα που ο βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί θεραπεία για τον καρκίνο.

Είναι αληθινή η φωτογραφία της Κέιτ μέσα στο αυτοκίνητο;

Εν μέσω διαδικτυακών εικασιών ότι η εικόνα της 11ης Μαρτίου -η οποία δείχνει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο πίσω κάθισμα ενός Range Rover φεύγοντας από το κάστρο του Ουίνδσορ - είχε υποστεί ψηφιακή επεξεργασία για να συμπεριλάβει την Κέιτ, ο φωτογράφος Jim Bennett αποκάλυψε το πώς κατάφερε να απαθανατίσει την πολυσυζητημένη στιγμή.

«Οι λήψεις από αυτοκίνητα είναι απρόβλεπτες στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε στο People «και με κάποια αντανάκλαση στο τζάμι μπορεί να είναι δύσκολο».

Ο Bennett περίμενε να φωτογραφίσει τον Ουίλιαμ, 41 ετών, καθ' οδόν προς το Λονδίνο για την τελετή της Ημέρας της Κοινοπολιτείας. Ωστόσο, αφού τράβηξε μερικές φωτογραφίες του διερχόμενου αυτοκινήτου, ο Bennett είπε ότι «μόλις έλεγξα στο πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής για να βεβαιωθώ ότι είχα ένα καρέ του πρίγκιπα Γουίλιαμ, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε κάποιος που καθόταν δίπλα του. Αποδείχθηκε ότι ήταν η Κάθριν».

Όσο για τους ισχυρισμούς ότι η φιγούρα της Κέιτ είχε υποστεί photoshop είπε: «Δεν αλλάζουμε τις φωτογραφίες μας στο photoshop εκτός από το να ρυθμίζουμε τα επίπεδα φωτισμού αν είναι απαραίτητο».

Κέιτ Μίντλετον: Το χρονικό της «εξαφάνισης»

25 Δεκεμβρίου 2023

Η ημέρα των Χριστουγέννων ήταν η τελευταία επίσημη θέαση της Κέιτ, αφού παρακολούθησε μια λειτουργία στην εκκλησία στο Sandringham του Βόρειου Λονδίνου.

Where is Kate Middleton? Timeline of key dates | 7 News Australia

17 Ιανουαρίου 2024

Σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα, το Παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε μια δήλωση, ανακοινώνοντας ότι η Κέιτ είχε υποβληθεί σε μια «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά».

«Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της και την επιθυμία της να παραμείνουν ιδιωτικά τα προσωπικά της ιατρικά στοιχεία», ανέφερε η δήλωση.

Kate Middleton STEPS OUT with Prince William Amid Photo Controversy | E! News

Το Παλάτι πρόσθεσε ότι η Κέιτ δεν θα επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις της παρά μόνο μετά το Πάσχα και ενημέρωσε ότι μόνο σημαντικές ενημερώσεις θα παρέχονται στο κοινό.

30 Ιανουαρίου 2024

Μετά από μια παραμονή δύο εβδομάδων στην Κλινική του Λονδίνου, το Παλάτι ανακοίνωσε ότι η Κέιτ θα επέστρεφε σπίτι για να συνεχίσει την ανάρρωσή της.

«Κάνει καλή πρόοδο. Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα θέλουν να πουν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε ολόκληρη την ομάδα της Κλινικής του Λονδίνου, ειδικά στο αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα που παρείχαν. Η οικογένεια της Ουαλίας συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχει λάβει από όλο τον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

7 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή της Κέιτ στο σπίτι. Πρώτη στην ατζέντα του ήταν μια τελετή αποδοχής στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου υποστήριξε τον πατέρα του, ενώ ακολούθησε ένα βραδινό γκαλά συγκέντρωσης κεφαλαίων.

27 Φεβρουαρίου 2024

Εκείνη την περίοδο, άρχισαν να φουντώνουν στο διαδίκτυο οι φήμες γύρω από το πού βρίσκεται η Κέιτ. Αυτές κορυφώθηκαν όταν, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στη δημόσια ζωή, ο William ακύρωσε μια επίσημη δέσμευση, επικαλούμενος ένα «προσωπικό ζήτημα» ως βασικό λόγο, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Αυτό ακούστηκε ιδιαίτερα ύποπτο δεδομένου ότι η δέσμευση ήταν το μνημόσυνο για τον νονό του, τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνο.

29 Φεβρουαρίου 2024

Ως απάντηση στις φήμες οι οποίες είχαν αρχίσει να μοιάζουν με θεωρίες συνομωσίας γύρω από την «εξαφάνιση» της Κέιτ μαζί με την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την υγεία της, το Παλάτι δημοσίευσε μια άλλη επίσημη δήλωση.

«Το Παλάτι του Κένσινγκτον κατέστησε σαφές τον Ιανουάριο το χρονοδιάγραμμα της ανάκαμψης της πριγκίπισσας και θα παρέχουμε μόνο σημαντικές ενημερώσεις», είπαν. «Αυτή η οδηγία ισχύει».

4 Μαρτίου 2024

Λίγες μέρες αργότερα, η Κέιτ «εντοπίστηκε» ως συνοδηγός σε αυτοκίνητο με οδηγό την μητέρα της, Κάρολ  στο Γουίντσορ.

Για μια ακόμη φορά, αυτή η φωτογραφία πυροδότησε φήμες, με πολλούς να εικάζουν ότι η γυναίκα στη  φωτογραφία δεν ήταν η Κέιτ. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι αυτή η φωτογραφία δεν κυκλοφόρησε ούτε εγκρίθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

10 Μαρτίου 2024

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ύποπτα. Το Παλάτι τίμησε την Ημέρας της Μητέρας (και πιθανότατα προσπάθησε να καθησυχάσει τις υποψίες σχετικά με το που βρίσκεται η πριγκίπισσας και αν είναι καλά στην υγεία της) δημοσιεύοντας μια φώτο της Κέιτ μαζί με τα τρία παιδιά της: Τζορτζ, 10, Σάρλοτ, 8 και Λούις, 5 ετών.

Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα της Κέιτ και του Ουίλιαμ στο Instagram, μαζί με τη λεζάντα: «Σας ευχαριστώ για τις ευχές και τη συνεχή υποστήριξή σας τους τελευταίους δύο μήνες. Εύχομαι σε όλους καλή Γιορτή της Μητέρας».  Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ υποτίθεται ότι ήταν αυτός που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία με ημερομηνία 2024.

Δυστυχώς, η εικόνα δεν έκανε τίποτα για να κατευνάσει τις φήμες. Στην πραγματικότητα, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το κοινό έσπευσε να επισημάνει ότι η φωτογραφίας φαινόταν να είχε υποστεί επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένων των χεριών και των ρούχων των παιδιών. Παρατήρησαν επίσης ότι η Κέιτ δεν φορούσε τις βέρες της και το δέντρο στο φόντο της εικόνας φαινόταν ιδιαίτερα καταπράσινο για το Φθινόπωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο X, ένας χρήστης υπέθεσε ακόμη ότι το πρόσωπο της Κέιτ φαινόταν να έχει αλλοιωθεί, χρησιμοποιώντας μια εικόνα που τραβήχτηκε από εξωφύλλου της Vogue το 2016.

Μέχρι το βράδυ, πολλά πρακτορεία ειδήσεων είχαν δώσει οδηγίες να αφαιρεθεί επειδή είχε υποστεί ψηφιακή αλλοίωση. Σύμφωνα με το Associated Press, ο λόγος για την απόσυρση της εικόνας ήταν: «Φαίνεται ότι η πηγή [το παλάτι του Κένσινγκτον] έχει πειράξει την εικόνα με τρόπο που δεν πληροί τα πρότυπα φωτογραφίας του AP».

11 Μαρτίου 2024

Την επόμενη μέρα, η Κέιτ ζήτησε συγγνώμη για τη φωτογραφία, παραδεχόμενη ότι την είχε επεξεργαστεί η ίδια. «Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με το μοντάζ», είπε μέσω μιας δήλωσης.

«Θέλω να εκφράσω τη συγγνώμη μου για οποιαδήποτε σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες. Ελπίζω όλοι όσοι γιορτάζουν να είχαν μια πολύ χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας».

Μόλις λίγες ώρες αργότερα, εθεάθη σε ένα αυτοκίνητο με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, να φεύγει από το κάστρο του Γουίντσορ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία απέκτησε αυτή τη φωτογραφία, ο Γουίλιαμ ήταν καθ' οδόν για την ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας, ενώ η Κέιτ θα πήγαινε σε ένα «ιδιωτικό ραντεβού».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsm969o7z95)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ