Κοσμος

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα «διανυκτερεύσει» στο Δημαρχείο του Παρισιού την Ημέρα της Βαστίλης

Tο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας - Πρώτος λαμπαδηδρόμος o Στέφανος Ντούσκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρίσι 2024: To ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας
Φωτογραφία Αρχείου © EPA/ARIS MESSINIS

Παρίσι 2024: To ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας - Πρώτος λαμπαδηδρόμος o Στέφανος Ντούσκος 

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στο Δημαρχείο του Παρισιού το βράδυ της 14ης Ιουλίου, όταν η Γαλλία γιορτάζει την Ημέρα της Βαστίλης ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, δήλωσε σήμερα (13/3) η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

«Στις 14 Ιουλίου, η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στο Παρίσι και θα μείνει στο Δημαρχείο του Παρισιού», είπε ο Ινταλγκό στο Reuters.

«Θα προστατευτεί, θα μείνει εδώ και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό. Εξετάζουμε πού ακριβώς μπορεί να παραμείνει ήρεμα και να μην σβήσει πριν συνεχίσει τη διαδρομή του στο Παρίσι.»

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παρίσι

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα «ταξιδέψει» σε όλο το Παρίσι στις 14-15 Ιουλίου, στη συνέχεια στην ευρύτερη περιοχή τοης γαλλικής πρωτεύουσας και θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα για την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας μια λαμπαδηδρομία 68 ημερών στη χώρα υποδοχής των Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία. Σε μια παραδοσιακή τελετή, η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, που υποδύεται την αρχιέρεια για πρώτη φορά, θα χρησιμοποιήσει έναν παραβολικό καθρέφτη και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει τη δάδα.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο χρυσός ολυμπιονίκης, Στέφανος Ντούσκος

Μετά την καθιερωμένη τελετή αφής, η Μηνά θα μεταδώσει τη Φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Δούσκο, στην άκρη του αρχαίου Ολυμπιακού σταδίου για την έναρξη της ελληνικής σκυταλοδρομίας 11 ημερών.

Στη συνέχεια, η Φλόγα θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού στην Αθήνα στις 26 Απριλίου πριν διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα και στη συνέχεια αναχωρήσει την επόμενη μέρα για τη Γαλλία με ένα τρικάταρτο πλοίο, το «Belem».

Η Ολυμπιακή Φλόγα πρόκειται να φτάσει στη Γαλλία στις 8 Μαΐου στη Μασσαλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ