- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίδειξη δύναμης από τον Τραμπ με συντριβή των αντιπάλων του σε Μιζούρι και Μίσιγκαν
«Κλειδώνει» ακόμα περισσότερο την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου
Τραμπ: Επίδειξη δύναμης στις εκλογές των Ρεπουμπλικάνων - Επικράτησε σε Μιζούρι και Μίσιγκαν
O Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στις εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων χθες, Σάββατο (2.03) σε άλλες δυο αμερικανικές πολιτείες - στο Μιζούρι και στο Μίσιγκαν- πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην εξασφάλιση του χρίσματος της παράταξής του ώστε να είναι ο υποψήφιός της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Απόλυτος νικητής ο Τραμπ στο Μιζούρι και το Μίσιγκαν
Στο Μιζούρι, ο δισεκατομμυριούχος συνέτριψε τη μόνη πλέον αντίπαλό του στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, κερδίζοντας όλες ανεξαιρέτως τις ψηφοφορίες στην πολιτεία, ανέφερε η εφημερίδα New York Times. Ενώ στο Μίσιγκαν, ο κ. Τραμπ εξασφάλισε (με 98%) και τους 39 εναπομείναντες αντιπροσώπους στο συνέδριο που αναδεικνύονταν στην πολιτεία σε ψηφοφορία περίπου 2.000 μελών του κόμματος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος είχε ήδη εξασφαλίσει ακόμη 16 αντιπροσώπους στη συγκεκριμένη πολιτεία.
Στις υβριδικές αυτές εσωκομματικές ψηφοφορίες υπήρχαν εκτιμήσεις λόγω διαφωνιών και σύγχυσης πως η κυρία Χέιλι θα μπορούσε να επωφεληθεί, που όμως δεν επαληθεύτηκαν.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφιζαν επίσης χθες στο Άινταχο, τρίτη πολιτεία, όπου το αποτέλεσμα δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό.
Σαρωτικός Τραμπ ετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Ως τώρα, ο πρώην πρόεδρος έχει σαρώσει σε όλες τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που έχουν διεξαχθεί (Άιοβα, Νιου Χάμσιρ, Νεβάδα, Παρθένες Νήσοι, Νότια Καρολίνα, πλέον Μίσιγκαν και Μιζούρι). Οι χθεσινές νίκες του καταγράφτηκαν τρεις ημέρες πριν από τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», μεθαύριο 5η Μαρτίου, κρίσιμο ραντεβού στο οποίο διεξάγονται ταυτόχρονα ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια αμερικανική περιοχή.
Πρακτικά όλοι οι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα δοθεί η ρεβάνς ανάμεσα στον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Τραμπ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.