Κοσμος

Πέθανε ο κωμικός και αστέρας του «Curb Your Enthusiasm» Richard Lewis

Ήταν 76 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Richard Lewis, Comedian and ‘Curb Your Enthusiasm’ Star, Dies at 76
© Tibrina Hobson/FilmMagic/Getty Images/Ideal Image

Richard Lewis: Πέθανε ο κωμικός και αστέρας του «Curb Your Enthusiasm» 

Ο Richard Lewis ο stand-up κωμικός που πρωταγωνιστούσε επίσης στο πλευρό του Larry David στο «Curb Your Enthusiasm», πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Ο Lewis ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο ότι είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον και αποσύρθηκε από την κωμωδία stand-up. Πρόσφατα εμφανίστηκε στη 12η σεζόν του «Curb Your Enthusiasm», που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο HBO.

Το 2021, ο Lewis ανακοίνωσε ότι δεν θα εμφανιζόταν στην 11η σεζόν του του sitcom προκειμένου να αναρρώσει από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις. Εξέπληξε τους τηλεθεατές επιστρέφοντας στο πλατό για ένα επεισόδιο της 11ης σεζόν, λέγοντας τότε στο Variety: «Όταν μπήκα μέσα και χειροκρότησαν, ένιωσα σαν ένα εκατομμύριο δολάρια. Στον Larry που δεν αρέσει να αγκαλιάζεται, με αγκάλιασε και μου είπε πόσο χαρούμενος ήταν αφού γυρίσαμε τη σκηνή μας».

Ο Lewis, ο οποίος υποδυόταν μια περίπου φανταστική εκδοχή του εαυτού του καθ' όλη τη διάρκεια των 24 ετών του «Curb Your Enthusiasm», ήταν γνωστός για το νευρωτικό, αυτοσαρκαστικό στυλ κωμωδίας του. Αφού έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην οθόνη στην ταινία «Diary of a Young Comic» του 1979, έγινε γνωστός στις δεκαετίες του 1980 και του '90 με εμφανίσεις στο «The Tonight Show» και στο «Late Show With David Letterman».

Το 1989, ο Lewis είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική σειρά του ABC «Anything but Love», μαζί με την Jamie Lee Curtis ως συνάδελφοι σε ένα περιοδικό του Σικάγο που ερωτεύονται και αποτυγχάνουν να διατηρήσουν μια αυστηρά επαγγελματική σχέση. Η σειρά διήρκεσε 56 επεισόδια σε τέσσερις σεζόν πριν τελειώσει το 1992. 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο κωμικός ήταν επίσης ειλικρινής για τη δική του μάχη με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, τους αγώνες του με την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού. Ο Lewis, πρώην χρήστης κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, δήλωσε ότι η απόφασή του να απεξαρτηθεί ήρθε εν μέρει λόγω του θανάτου του John Candy το 1994.

"You can be homosexual by proxy" | Curb Your Enthusiasm

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ