Κοσμος

Νεκρός ο 24χρονος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μαραθωνίου Κέλβιν Κίπτουμ

Μαζί με τον προπονητή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρός ο 24χρονος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μαραθωνίου Κέλβιν Κίπτουμ
Νεκρός ο 24χρονος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μαραθωνίου Κέλβιν Κίπτουμ © EPA

Κέλβιν Κίπτουμ: Νεκρός ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μαραθωνίου - Μαζί με τον προπονητή του

Νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα ο 24χρονος Κενυάτης δρομέας, Κέλβιν Κίπτουμ, ο οποίος σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (2:00:35) στον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2023.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής (11 Φεβρουαρίου) στον δρόμο Eldoret-Kaptagat στην Κένυα και νεκρός μαζί με τον Κίπτουμ έπεσε και ο προπονητής του.

«Εξαιρετικά ανατριχιαστικό!! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι», ανέφερε στο Χ ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba.

Να θυμίσουμε πως ο Κενυάτης κατέρριψε το ρεκόρ του μαραθωνίου ανδρών στο Σικάγο στις 8 Οκτωβρίου 2023, με χρόνο δύο ώρες και 35 δευτερόλεπτα.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας του στίβου:

«Η World Athletics με βαθιά θλίψη ακούει ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Κέλβιν Κίπτουμ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή (11/2) σε ηλικία 24 ετών.

Ο προπονητής του Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη δρομέα απόστασης, πέθανε επίσης στο δυστύχημα κατά μήκος της οδού Eldoret-Kaptagat.

Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ