Κοσμος

Συντάκτρια του Runner's World και δρομέας φέρεται να «έκλεβε» χρόνους στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Η Κάρτερ, με σπουδές στην Οξφόρδη, γράφει στο περιοδικό που είναι γνωστό ως «η βίβλος του δρομέα» από τον Αύγουστο του 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο: Συντάκτρια του Runner's World και δρομέας φέρεται να «έκλεβε» χρόνους
Φωτό αρχείου © EPA/Richard Heathcote

Λονδίνο: Συντάκτρια του Runner's World και δρομέας φέρεται να δημοσίευε παραπλανητικούς χρόνους 

Μια συντάκρια σε ένα διάσημο περιοδικό τρεξίματος κατηγορήθηκε ότι δημοσίευσε παραπλανητικούς χρόνους όταν έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.

Ψεύτικα στοιχεία GPS

Αυτό συμβαίνει καθώς η 47χρονη Kέιτ Κάρτερ φαίνεται να έχει απενεργοποιήσει τόσο τον λογαριασμό της στο Instagram όσο και τον λογαριασμό της στο "Χ", πρώην γνωστό ως Twitter. Υποστηρίζεται ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Κάρτερ έτρεξε ολόκληρο τον αγώνα, χρησιμοποιώντας λογισμικό για να δημιουργήσει ψεύτικα δεδομένα GPS με βάση έναν χάρτη διαδρομής που ήταν ξεπερασμένος κατά τέσσερα χρόνια.

Οι ισχυρισμοί δημοσιεύθηκαν από τον Αμερικανό blogger Ντέρεκ Μέρφι, ο οποίος έχει ήδη αποκαλύψει μια σειρά ανάλογων περιστατικών σε αγώνες υψηλού προφίλ σε όλο τον κόσμο.

Ο Μέρφι δημοσίευσε μια σειρά από αποδεικτικά στοιχεία στον ιστότοπο Marathon Investigation μετά από μια πληροφορία που τον οδήγησε στην εξέταση φωτογραφιών, βίντεο και δεδομένων GPS. Ο Μέρφι δήλωσε ότι ξεκίνησε την έρευνά του αφού «μου παραδόθηκαν τα αποδεικτικά στοιχεία για τις ατασθαλίες της Κάρτερ με σχολαστική λεπτομέρεια».

Η Κάρτερ έτρεξε πέρυσι στον Μαραθώνιο του Λονδίνου χωρίς το αριθμημένο της δελτίο, το οποίο περιέχει ένα τσιπ χρονομέτρησης που επιτρέπει στους δρομείς να παρακολουθούνται και να καταγράφουν τους επίσημους χρόνους. Όμως δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία στο Strava - μια εφαρμογή προπόνησης που χρησιμοποιούν οι αθλητές για να μοιράζονται τους χρόνους και τις επιδόσεις τους σε αγώνες.

Κατηγορούνταν ότι είχε «κόψει» δρόμο

Η δρομέας που είναι συντάκτρια στο περιοδικό Runner's World έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο κατηγορίων ότι «έκοψε» δρόμο στον ημιμαραθώνιο London Landmarks τον περασμένο Απρίλιο. Φέρεται ότι η Κάρτερ σημείωσε εντυπωσιακό επίσημο χρόνο, αλλά δεν υπάρχει καμία καταγραφή της συμμετοχής της σχεδόν στο μισό αγώνα των 13,1 μιλίων.

Η Κάρτερ, με σπουδές στην Οξφόρδη, γράφει στο περιοδικό που είναι γνωστό ως «η βίβλος του δρομέα» από τον Αύγουστο του 2022.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη τηλεοπτική παραγωγός για το BBC και το Channel 4 και ήταν συντάκτρια στον Guardian για περισσότερα από 11 χρόνια - ενώ ο σύζυγός της εξακολουθεί να εργάζεται εκεί ως αθλητικός δημοσιογράφος. Έχουν δύο παιδιά.

Το 2019 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες αφού έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου ντυμένη σαν πάντα - τερματίζοντας την απόσταση 25 λεπτά ταχύτερα από ό,τι είχε κάνει στο παρελθόν οποιαδήποτε γυναίκα ντυμένη με κοστούμι ολόκληρου του σώματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ