- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ουκρανικά ΜΜΕ: Κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία
Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς απάντησε θετικά στην αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης
Ιβάν Σαββίδης: Κατάσχονται τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ουκρανία, σύμφωνα με ΜΜΕ - Δεν είχαν ακόμη επηρεαστεί από τις κυρώσεις.
Το Ανώτατο Δικαστήριο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας έκανε δεκτή την αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ρωσοέλληνα ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Kiyv Independent, το καλοκαίρι του 2023, το πρότζεκτ Trap Aggressor της δεξαμενής σκέψης StateWatch συμπεριέλαβε τον Σαββίδη μεταξύ 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν τα ρωσικά στρατιωτικό-βιομηχανικά συμφέροντα και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το ουκρανικό Μέσο, τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις ηγετικές εταιρίες του κλάδου της παραγωγής συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, καθώς και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.
Όπως αναφέρει ο ουκρανικός Τύπος, ιδιοκτήτρια των εταιρειών εμφανίζεται ότι είναι η σύζυγος του Σαββίδη, αλλά στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις ανήκουν στον σύζυγό της.
Η κατασχεθείσα επιχείρηση απασχολεί περίπου 200 άτομα.
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική και ως εκ τούτου ο Ιβάν Σαββίδης έχει δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δεν είχαν επηρεαστεί ακόμη από τις κυρώσεις, αν και ο Σαββίδης υποστηρίζει δημόσια την κατοχή ουκρανικού εδάφους και δραστηριοποιείται στην κατεχόμενη Κριμαία.
Υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, στενά συνδεδεμένου με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το 2015, ο Σαββίδης χαιρέτισε δημόσια την κατοχή της Κριμαίας και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία.
(Με πληροφορίες του Kiyv Independent)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.