Πάπας για ομόφυλα ζευγάρια: «Το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να ευλογούνται όλοι»
Πώς σχολίασε τις διαμαρτυρίες μετά την απόφασή του
Πάπας για ομόφυλα ζευγάρια: «Πρέπει να ευλογούνται όλοι» - Τι είπε για τον πόλεμο ση Γάζα
«Στην Γάζα επείγει μια ολική κατάπαυση του πυρός. Δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ότι είμαστε στο χείλος της αβύσσου», τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, o πάπας Φραγκίσκος. «Η σύρραξη επεκτείνεται με δραματικό τρόπο. Υπήρχε η συμφωνία του Όσλο, με την λύση των δυο κρατών. Όσο δεν εφαρμόζεται η συμφωνία αυτή, η πραγματική ειρήνη θα αποτελεί μακρινό στόχο», πρόσθεσε.
Ο Φραγκίσκος «φοβάται, πάνω απ΄όλα, την κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης» αλλά, συγχρόνως, «τρέφει και λίγη ελπίδα, διότι πραγματοποιούνται μυστικές συναντήσεις, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία».
Πάπας: Τι είπε για την απόφασή του να παίρνουν ευλογία τα ομόφυλα ζευγάρια
Με αναφορά στις κριτικές που δέχθηκε για την απόφασή του να δίνουν, οι καθολικοί ιερείς, την ευλογία τους και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο ποντίφικας αποσαφήνισε ότι «το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να ευλογούνται όλοι», υπό τον όρο, βέβαια, «να υπάρχει καλή θέληση, με σαφείς οδηγίες για χριστιανικό βίο». Ο Φραγκίσκος τόνισε, επίσης, ότι «ευλογούνται οι άνθρωποι, όχι η σχέση».
Σύμφωνα με τον ποντίφικα, όσοι διαμαρτύρονται υψώνοντας τους τόνους «ανήκουν σε μικρές ιδεολογικές ομάδες» ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι, για λόγους πολιτιστικής παράδοσης, «η θέση των Αφρικανών επισκόπων αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση».
«Στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας υπήρχαν πάντα μικρές ομάδες οι οποίες προέβαλαν προβληματισμούς με σχισματική απόχρωση. Πρέπει να τις αφήσουμε να πουν την άποψή τους και να κοιτάμε μπροστά», κατέληξε ο Αργεντινός πάπας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.