Κοσμος

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που έγραψε για την σχέση της Λετίθια με τον πρώην γαμπρό της

O Χάιμε Πενιαφέλ υποστηρίζει ωστόσο ότι προστάτεψε την βασιλική οικογένεια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leticia1
Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας © EPA/PIERRE EMMANUEL DELETREE

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που έγραψε το βιβλίο για την βασίλισσα Λετίθια 

Ο Ισπανός δημοσιογράφος που έκανε μια σειρά από σοκαριστικούς ισχυρισμούς για τη βασίλισσα Λετίθια απολύθηκε από την εφημερίδα El Mundo, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έντυπη εφημερίδα στην Ισπανία.

Ο 91χρονος Χάιμε Πενιαφέλ που έγραψε το βιβλίο «Letizia & I», εργαζόταν για πάνω από δύο δεκαετίες στην El Mundo.  Το βιβλίο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στους ισχυρισμούς του 53χρονου Χάιμε Ντελ Μπούργκο ο οποίος επιμένει ότι ήταν ακόμα σε σχέση με την Λετίθια μετά τον γάμο της το 2004 με τον βασιλιά Φελίπε. 

«Όλα ήταν αποτέλεσμα των δηλώσεων για τη Λετιθια και το βιβλίο», ισχυρίστηκε ο ίδιος. Παρά τον αντίκτυπο που είχε στην καριέρα του, ο ίδιος είπε ότι «δεν μετανιώνει» που έγραψε το βιβλίο και είπε ότι ήταν «πολύ γενναιόδωρος» με τη βασίλισσα.

Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι «αναπαρήγαγε μόνο το 2% των όσων τον πληροφόρησε ο Ντε Μπούργκο για να μην βλάψει την ακεραιότητα των ανθρώπων». Το βιβλίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία όταν πρωτοκυκλοφόρησε στα ράφια.

Ο ντελ Μπούργκο, πρώην σύζυγος της αδελφής της Λετίθια, Τέλμα Ορτίθ υποστηρίζει ότι ήταν έτοιμος να παντρευτεί την Λετίθια το 2004, ενώ αυτή ήταν ακόμα δημοσιογράφος. Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς ο ντελ Μπούργκο θα έκανε την πρόταση σε δείπνο με τη Λετίθια στο ξενοδοχείο Ritz στη Μαδρίτη αλλά σε εκείνο το ραντεβού η μετέπειτα βασίλισσα της Ισπανίας φέρεται να του είπε ότι είχε γνωρίσει έναν άνδρα (σ.σ. τον σημερινό βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε) ο οποίος θα της άλλαζε τη ζωή.

Τα τέσσερα στάδια της σχέσης του με τη βασίλισσα Λετίθια

Ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας Λετίθια έκανε προ μηνών μια ανάρτηση, στην οποία μοιράστηκε τα «τέσσερα στάδια της σχέσης του» μαζί της.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «1. Σχέση αγάπης, από το 2002 έως το 2004, 2. Φίλοι και έμπιστοι, από το 2004 έως το 2010. 3. Μακροχρόνια και συνεχής σχέση αγάπης, 2010 και 2011. 4. Κουνιάδοι, από το 2012 έως το 2016. Είναι η τρίτη σχέση που τελειώνει απότομα μετά από δύο χρόνια, λίγους μήνες μετά την παραίτηση της Λετίθια από πριγκίπισσα της Αστουρίας, χωρίζει από τον Φελίπε και γινόμαστε ζευγάρι στη Νέα Υόρκη, κάτι που είχαμε σχεδιάσει».

Σε άλλη ανάρτηση, ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας μοιράστηκε λεπτομέρειες από ένα Σαββατοκύριακο που, όπως ισχυρίζεται, συνέβη τον Ιούλιο του 2010, στο οποίο, όπως λέει, η Λετίθια λέει ότι τον αγαπάει ενώ βρισκόταν στο παλάτι, ξαπλωμένοι στην ίδια αιώρα.

Όπως έγραψε: «Εκείνη την νύχτα, στην αιώρα, ήταν μία από εκείνες στις οποίες η ζωή παίρνει μια τροπή. Την ίδια νύχτα συνεχίστηκε η ερωτική μας σχέση, που είχε διακοπεί χρόνια πριν, γιατί η αγάπη ήταν πάντα εκεί, από το πρώτο μας ταξίδι στη Βενετία το 2002. Ταξιδέψαμε στο Πράσινο Ακρωτήριο, στην Ελλάδα σε μια κρουαζιέρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην εξοχή της Αγγλίας, στην Προβηγκία της Γαλλίας, μέχρι το τέλος του 2014. Εκείνη ήρθε στο Λονδίνο, εγώ πήγα στη Μαδρίτη. Επί ενάμιση χρόνο σκεφτόμασταν και κάναμε βήματα προς τα εμπρός με στόχο να είμαστε ελεύθεροι, ασχοληθήκαμε με το θέμα του διαζυγίου, ζητήσαμε νομικές συμβουλές, κοιτάξαμε μαζί ένα σπίτι στη Φλόριντα… Θεωρούμε την Νέα Υόρκη ως την καλύτερη επιλογή για μόνιμη κατοικία, μου προτάθηκε η ιδέα να αποκτήσουμε το παιδί μας με παρένθετη μητέρα στο Λος Άντζελες».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Χάιμε υποστήριξε ότι ρώτησε την Λετίθια για ένα φιλί που μοιράστηκε με τον Φελίπε και εμφανίστηκε στον Τύπο. «’Τι είναι αυτό;’ τη ρώτησα. ‘Έπρεπε να το κάνω για να μας προστατεύσω’ είπε και την πίστεψα» ισχυρίστηκε.

Σε άλλη ανάρτηση, υποστήριξε πως τα μέσα ενημέρωσης «μου πρόσφεραν χρήματα για να μιλήσω», λέγοντας: «Απάντησα με τη σιωπή μου: άντε στο διάολο». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Δυσαρέσκεια; Δεν είμαι σε θέση να τη νιώσω. Ούτε μισώ. Δεν θυμάμαι να έχω μισήσει κανέναν σε όλη μου τη ζωή. Αν τους αφήσετε να μπουν ανάμεσά σας, δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι. Και συνεχίζει: «Νομίζω ότι αυτό που χρειάζομαι είναι να αφήσω κάποιο έρμα, να βάλω τέλος σε ένα μεγάλο κεφάλαιο και να βγάλω συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε. Και για να το κάνεις αυτό, πρέπει να αναφέρεις τα δικά σου λάθη και τα λάθη των άλλων. Γιατί από τα λάθη μαθαίνεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ