Κοσμος

Μια αλλεργική κοπέλα στο Μιλάνο πέθανε όταν έφαγε «vegan» τιραμισού

Είχε αλλεργία στο γάλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια αλλεργική κοπέλα στο Μιλάνο πέθανε όταν έφαγε «vegan» τιραμισού
Νοσοκομείο στο Μιλάνο © ΕPA/MATTEO CORNER

Ιταλία: Κοπέλα αλλεργική στο γάλα έφαγε τιραμισού - Της είπαν ότι ήταν vegan

Έρευνα για ανθρωποκτονία διεξάγουν οι Αρχές στην Ιταλία μετά τον θάνατο 20χρονης με αλλεργία στα γαλακτοκομικά από τιραμισού, που της σέρβιραν ως «vegan». 

Το κατάλαβε από την δεύτερη κουταλιά

Η Άννα Μπελισάριο, και η φίλη της γευμάτισαν στο Μιλάνο, αλλά δέκα μέρες αργότερα πέθανε από αναφυλακτικό σοκ στο Νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε.

Όταν ζήτησε συσκευασμένο vegan τιραμισού ήλεγξε την ετικέτα, αλλά ζήτησε και πρόσθετες πληροφορίες για το γλυκό λόγω της αλλεργίας της. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε άρχισε να το τρώει. Με τη δεύτερη κουταλιά η Άννα Μπελισάριο καταλάβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτρεξε στην τουαλέτα  σε μια προσπάθεια να το αποβάλει με εμετό. Πήρε φάρμακο για το άσθμα και την κορτιζόνη, που κουβαλούσε διαρκώς μαζί της, αλλά λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της, και προ ημερών άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία εις βάρος δυο γυναικών που ήταν υπεύθυνες του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, το οποίο προμήθευε με γλυκά το φαστφουντάδικο. Βάσει των προκαταρκτικών ευρημάτων, οι δύο γυναίκες μπέρδεψαν τιμολόγια γλυκών vegan με άλλα που περιείχαν γάλα.

Ευθύνες στην παρασκευάστρια εταιρεία

Οι εισαγγελείς, βάσει πληροφοριών ανέφεραν ότι αν γινόταν διαχωρισμός των συστατικών και τα vegan γλυκά παράγονταν σε διαφορετικό χώρο από τα υπόλοιπα δεν θα είχε αναμειχθεί καζεΐνη με προϊόντα φυτικής προέλευσης στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 20χρονης.

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν ίχνη πρωτεΐνης γάλακτος και σε άλλες συσκευασίες τιραμισού της ίδιας φίρμας. Αλλά, πέραν τούτων, βρέθηκαν και ίχνη αυγού στη μαγιονέζα που περιείχε το vegan σάντουιτς το οποίο έφαγε τη μοιραία εκείνη μέρα η κοπέλα στο μαγαζί. 

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας απέσυρε από την αγορά το προϊόν Tiramisu Mascherpa στις 6 Φεβρουαρίου του 2023, λόγω της πιθανότητας να περιέχει πρωτεΐνη γάλακτος, που δεν αναγραφόταν στην ετικέτα.

Mε πληροφορίες από Corriere Della Serra

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ