Κοσμος

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η ΕΕ χρειάζεται την Τέιλορ Σουίφτ»

H πρόταση του αντιπροέδρου της Επιτροπής ενόψει ευρωκλογών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
EE: Η πρόταση Μαργαρίτη Σχοινά για την Τέιλορ Σουίφτ
© EPA/SARAH YENESEL

E.E: Η πρόταση Μαργαρίτη Σχοινά για την Τέιλορ Σουίφτ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς έχει μια λύση για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων ψηφοφόρων στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτή δεν είναι άλλη από την Τέιλορ Σουίφτ, αναφέρει ο ιστότοπος Politico. 

«Η ΕΕ χρειάζεται απλώς ένα νεύμα από την ίδια την Τέιλορ Σουίφτ»

«Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους ίδιους τους νέους», δήλωσε ο Σχοινάς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι οι νέοι που μπορούν να κινητοποιήσουν τους νέους, περισσότερο από εμάς τους επιτρόπους».

«Ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα της θα παρακολουθήσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου και θα της μεταφέρει το αίτημά μας», δήλωσε ο Σχοινάς.

Εξάλλου, η συσπείρωση των νέων ψηφοφόρων δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Σουίφτ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τραγουδίστρια του «Shake it Off» ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org ανέφερε περισσότερες από 35.000 εγγραφές.

Η Σουίφτ, η οποία ξεκινά το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της Eras Tour την άνοιξη του 2024 (όχι πολύ πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές), θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου - «Ημέρα της Ευρώπης», υπενθύμισε ο Σχοινάς.

 Ο αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι «το 2022 το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας ήταν έτος για τους νέους. Συνδημιουργήθηκε με νέους ανθρώπους. Τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι και δικά τους. Οι νέοι Ευρωπαίοι έχουν μοναδική προοπτική και έντονο ενδιαφέρον για τις πολιτικές αποφάσεις. Είναι σημαντικό να μπορεί να ακουστεί η φωνή τους – ιδίως στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι απαραίτητη για το μέλλον της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Επιτροπής να φέρει την ΕΕ κοντά στους νέους, το 2024 η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 19 Απριλίου και θα επικεντρωθεί στη δημοκρατική συμμετοχή και τις εκλογές, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. 

Απέφευγε την πολιτική μέχρι τον Τραμπ

Μέχρι το 2018, η ποπ τραγουδίστρια απέφευγε συστηματικά να τοποθετηθεί για τα πολιτικά ζητήματα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι υποστήριζε σιωπηρά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με αφορμή τις ενδιάμεσες εκλογές εκείνου του έτους η Σουίφτ στήριξε τους Δημοκρατικούς Φιλ Μπρεντέσεν για τη Γερουσία και Τζιμ Κούπερ για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι στο Τενεσί όπου και ψηφίζει. Ανέφερε δε ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει κάποιον που δεν έχει τη θέληση να παλέψει για την αξιοπρέπεια όλων των Αμερικανών, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού». 

Mε πληροφορίες από Politico

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ