Κοσμος

Ο Ναβάλνι τρολάρει το Κρεμλίνο για τις συνθήκες κράτησης: «Ακόμη το κρύο δεν έχει ξεπεράσει τους -32 βαθμούς»

Η αποικία κρατουμένων «Πολικός Λύκος» θεωρείται μια από τις πιο σκληρές φυλακές στη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι αστειεύεται για τις παγερές συνθήκες στις φυλακές «Πολικός λύκος»
Αλεξέι Ναβάλνι © EPA/MOSCOW CITY COURT PRESS SERVICE HANDOUT MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Αλεξέι Ναβάλνι: Oι παγερές συνθήκες στις φυλακές «Πολικός λύκος»

Ο πιο διάσημος φυλακισμένος πολιτικός της αντιπολίτευσης της Ρωσίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι, έπλεξε ειρωνικά το εγκώμιο των πολικών συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές που βρίσκονται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου στις οποίες μεταφέρθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Σε ακραίες συνθήκες κρύου ο Ναβάλνι

Ο ηλικίας 47 ετών Ναβάλνι βρισκόταν στην αποικία κρατουμένων ΙΚ-3 στην πόλη Χαρπ στην περιοχή Γιαμάλ-Νενέτς, περίπου 1.900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, είχαν αναφέρει οι υποστηρικτές του στις 25 Δεκεμβρίου.

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ο Ναβάλνι αναφέρει ότι τον μετέφεραν σε κελί τιμωρίας για τη συμπεριφορά του μόλις βγήκε από την καραντίνα στις φυλακές «Πολικός Λύκος».

«Ακόμη το κρύο δεν έχει ξεπεράσει τους -32 βαθμούς», έγραψε ο Ναβάλνι στη γεμάτη σαρκασμό ανάρτησή του. «Τίποτα δεν σε αναζωογονεί περισσότερο όπως ένας περίπατος στη Γιαμάλ στις 6.30 το πρωί. «Ακόμη και σε αυτή τη θερμοκρασία, μπορείς να περπατήσεις για περισσότερο από μισή ώρα μόνο αν τα καταφέρεις να δημιουργήσεις μια καινούργια μύτη, καινούργια αυτιά και καινούργια δάχτυλα».

Ο Ναβάλνι ανάρτησε μια φωτογραφία από τον περίπατό του στον χώρο όπου προαυλίζεται, ο οποίος έχει τσιμεντένιο τοίχο με σιδερόβεργες στην κορυφή του, και εκεί μπορεί να κάνει 11 βήματα κατά μήκος και 4 κατά πλάτος.

Ο Ναβάλνι αναφέρεται σε μια σκηνή της ταινίας "Η Επιστροφή" (The Revenant) στην οποία ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βρίσκει καταφύγιο στο κουφάρι ενός αλόγου.

«Δεν νομίζω ότι αυτό θα λειτουργούσε εδώ. Ένα νεκρό άλογο θα πάγωνε σε 15 λεπτά», γράφει ο Ναβάλνι. «Χρειαζόμαστε έναν ελέφαντα εδώ, έναν ζεστό ελέφαντα, έναν τηγανητό ελέφαντα».

H φυλακή «Πολικός Λύκος»

Η αποικία κρατουμένων «Πολικός Λύκος» θεωρείται μια από τις πιο σκληρές φυλακές στη Ρωσία. Οι περισσότεροι κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα. Οι χειμώνες είναι σκληροί και οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν στους μείον 28 βαθμούς Κελσίου την επόμενη εβδομάδα.

Οι φυλακές που βρίσκονται περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1960 ως τμήμα του συστήματος των σοβιετικών στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας ΓΚΟΥΛΑΓΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ