Κοσμος

Ο Ναβάλνι αναγκάζεται να ακούει κάθε πρωί στη φυλακή τραγούδι υπέρ του Πούτιν

O μεγαλύτερος επικριτής του Κρεμλίνου ζει σε συνθήκες ακραίου κρύου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναβάλνι: Aκούει κάθε πρωί στη φυλακή τραγούδι υπέρ του Πούτιν
© EPA/YURI KOCHETKOV

Αλεξέι Ναβάλνι: Aκούει κάθε πρωί στη φυλακή πατριωτικό τραγούδι υπέρ του Πούτιν

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι λέει ότι κάθε πρωί η φυλακή που βρίσκεται παίζει ένα ποπ τραγούδι υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κάθε μέρα στις 5 το πρωί παίζει το τραγούδι «Είμαι Ρώσος»

Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει καταγγείλει ότι δηλητηριάστηκε, δέχθηκε επιθέσεις και στερήθηκε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, αλλά αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση: αναγκάζεται να ακούει έναν ποπ τραγουδιστή υπέρ του Πούτιν κάθε πρωί στις 5 π.μ.

Καταδικασμένος να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τα 74 του χρόνια με κατηγορίες που λέει ότι ήταν κατασκευασμένες για να τον κρατήσουν μακριά από την πολιτική, ο Ναβάλνι δήλωσε τη Δευτέρα ότι ακούει τον ρωσικό εθνικό ύμνο πριν ακούσει το «I am Russian», ένα πατριωτικό τραγούδι που ερμηνεύει ένας τραγουδιστής που υποστηρίζει τον Πούτιν και ονομάζεται Shaman .

Ο Shaman το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Γιάροσλαβ Ντρόνοφ είναι μία από τις διασημότητες που προτείνουν επίσημα τον Πούτιν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία τον Μάρτιο. Το χαρακτηριστικό τραγούδι του, το οποίο μερικές φορές ερμηνεύει ντυμένος με μαύρη δερμάτινη στολή στα χρώματα της ρωσικής σημαίας - «Είμαι Ρώσος» - μιλάει για το πώς οι Ρώσοι δεν μπορούν να «σπάσουν» και να «πάνε μέχρι τέλους» και να κουβαλούν το αίμα των πατεράδων τους.

Σε ένα μήνυμα στο Χ που διευκόλυναν οι σύμμαχοί του, ο Ναβάλνι περιέγραψε μια σουρεαλιστική πρωινή ρουτίνα. «Ο τραγουδιστής Shaman έγινε γνωστός όταν ήμουν ήδη στη φυλακή και έτσι δεν μπορούσα ούτε να τον δω ούτε να ακούσω τη μουσική του. Ήξερα όμως ότι είχε γίνει ο κύριος τραγουδιστής του Πούτιν. Και ότι το κύριο τραγούδι του ήταν το "Είμαι Ρώσος"», έγραψε ο Ναβάλνι.

SHAMAN - Я РУССКИЙ / YA RUSSKIY - English Lyrics: I AM RUSSIAN #SHAMAN #Lyrics ROCK from RUSSIA!!

Σε ακραίες συνθήκες κρύου ο Ναβάλνι

Ο ηλικίας 47 ετών Ναβάλνι βρισκόταν στην αποικία κρατουμένων ΙΚ-3 στην πόλη Χαρπ στην περιοχή Γιαμάλ-Νενέτς, περίπου 1.900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας, είχαν αναφέρει οι υποστηρικτές του στις 25 Δεκεμβρίου. Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ο Ναβάλνι αναφέρει ότι τον μετέφεραν σε κελί τιμωρίας για τη συμπεριφορά του μόλις βγήκε από την καραντίνα στις φυλακές «Πολικός Λύκος». «Ακόμη το κρύο δεν έχει ξεπεράσει τους -32 βαθμούς», έγραψε ο Ναβάλνι στη γεμάτη σαρκασμό ανάρτησή του. «Τίποτα δεν σε αναζωογονεί περισσότερο όπως ένας περίπατος στη Γιαμάλ στις 6.30 το πρωί. «Ακόμη και σε αυτή τη θερμοκρασία, μπορείς να περπατήσεις για περισσότερο από μισή ώρα μόνο αν τα καταφέρεις να δημιουργήσεις μια καινούργια μύτη, καινούργια αυτιά και καινούργια δάχτυλα». Ο Ναβάλνι ανάρτησε μια φωτογραφία από τον περίπατό του στον χώρο όπου προαυλίζεται, ο οποίος έχει τσιμεντένιο τοίχο με σιδερόβεργες στην κορυφή του, και εκεί μπορεί να κάνει 11 βήματα κατά μήκος και 4 κατά πλάτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ