- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Μπιλ Κλίντον φέρεται να απείλησε το «Vanity Fair» για να προστατέψει τον Έπσταϊν
Ο άλλοτε εκδότης του περιοδικού Γκρέιντον Κάρτερ, διέψευσε πάντως τους ισχυρισμούς
Έπσταϊν: Ο Μπιλ Κλίντον φέρεται να απείλησε το Vanity Fair
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Τζέφρι Έπσταϊν με την τελευταία εξ΄ αυτών να φέρει τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να «απείλησε» το διάσημο περιοδικό Vanity Fair ώστε μη δημοσιεύσει άρθρα για τον κατηγορούμενο για παιδεραστία χρηματιστή, όπως υποστηρίζεται σε δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Τον ισχυρισμό έκανε η Βιρτζίνια Τζιούφρε – η πρώτη που κατηγόρησε δημοσίως τον Έπσταϊν για σεξουαλική κακοποίηση κι ότι την υποχρέωσε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου – σε email που αντήλλαξε το 2011 με τη δημοσιογράφο Σάρον Τσέρτσερ, η οποία την βοηθούσε στην προσπάθειά της να κλείσει συμφωνία για την έκδοση βιβλίου της.
«Όταν έκανα κάποια έρευνα για το VF χθες, με ανησυχεί το τι θα μπορούσαν να θέλουν να γράψουν για μένα, δεδομένου ότι ο Κλίντον μπήκε στο περιοδικό και τους απείλησε να μην γράψουν άρθρα σεξουαλικής διακίνησης [sic] για τον καλό του φίλο», έγραψε η Τζιούφρε στο email.
Ο άλλοτε εκδότης του περιοδικού Γκρέιντον Κάρτερ, διέψευσε πάντως τους ισχυρισμούς της Τζιούφρε. «Αυτό κατηγορηματικά δεν συνέβη», είπε στην Daily Telegraph.
H εμπλοκή του πρώην πλανητάρχη
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναγνωρίστηκε από το AΒC News ως "John Doe 36" («δηλαδή ο "ανώνυμος 36"») και αναφέρεται σε περισσότερες από 50 από τις επεξεργασμένες καταθέσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Η Τζιούφρε η οποία δεν έχει κατηγορήσει τον 77χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέρει ότι συναντήθηκε με τον Κλίντον στο ιδιωτικό νησί τού Έπσταϊν στην Καραϊβική, αλλά δεν τον εμπλέκει σε παράνομες δραστηριότητες.
Ο Στιβ Σκάλι, ένας 70χρονος πρώην εργαζόμενος στο νησί Little Saint James του Έπσταϊν, υποστήριξε ότι είδε τον Κλίντον να κάθεται με τον παιδεραστή στη βεράντα της βίλας του. Ο Κλίντον έχει αρνηθεί ότι έχει επισκεφθεί ποτέ το νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, αλλά παραδέχθηκε ότι έχει πετάξει τέσσερις φορές με το ιδιωτικό του τζετ. Εκπρόσωπός του διέψευσε όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ λέγοντας ότι «ήταν ψέμα από την πρώτη στιγμή που ειπώθηκε και παραμένει όσες φορές κι αν επαναληφθεί». Ο Σκάλι, που είχε αναλάβει τη συντήρηση του τηλεφωνικού δικτύου και του δικτύου Ίντερνετ στο νησί, υποστηρίζει ότι δεν είδε άλλους φιλοξενούμενους όταν συναντήθηκε το αφεντικό του με τον Κλίντον. Είπε ακόμη ότι είδε κι άλλα «σημαντικά πρόσωπα» να πηγαινοέρχονται στο νησί, ανάμεσά τους κι έναν φιλοξενούμενο γυμνό να τον περιτριγυρίζουν τρία γυμνόστηθα κορίτσια.
Ο Κλίντον δήλωσε ότι διέκοψε τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν το 2005, αφότου αυτός κατηγορήθηκε ότι έφερνε ανήλικα κορίτσια στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς για σεξουαλικά μασάζ. Η ομοσπονδιακή έρευνα σταμάτησε και ο Έπσταϊν δήλωσε ένοχος στις πολιτειακές κατηγορίες για προμήθεια ανηλίκου και προσέλκυση πορνείας, του επιβλήθηκε ελαφριά ποινή και υποχρεώθηκε να εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης.
Με πληροφορίες από New York Post
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.