Κοσμος

Πάνω από 15 οι νεκροί από ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο στην Τσεχία - Νεκρός ο φοιτητής δράστης

Οι 9 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσεχία: Πάνω από 15 οι νεκροί της δολοφονικής επίθεσης - Νεκρός ο φοιτητής δράστης
© EPA/MARTIN DIVISEK

Τσεχία: Πάνω από 15 οι νεκροί της δολοφονικής επίθεσης - Νεκρός o δράστης 

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο της Πράγας την Πέμπτη, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και η σορός του δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ήταν φοιτητής της σχολής τεχνών του Πανεπιστημίου Charles και φέρεται να είναι ο 24χρονος φοιτητής Ντέιβιντ Κόζακ. Ο Κόζακ φέρεται να είχε αναρτήσει στο Telegram μηνύματα μίσους, όπου διατύπωνε στα ρωσικά και την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα.

Στην τσεχική αστυνομία σήμανε συναγερμός, ενώ λίγο μετά τις 17:00 έγινε γνωστό ότι ο ένοπλος έπεσε νεκρός. 

Βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media, δείχνουν πολίτες να τρέχουν έντρομοι στη Γέφυρα του Καρόλου και σε άλλα σημεία της τσεχικής πρωτεύουσας. Οι αρχές ανέφεραν ότι η πλατεία Γιάνα Πάλαχ και η γύρω περιοχή έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

«Ξαφνικά άκουσα πυροβολισμούς», είπε στο τσεχικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dnes μια μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο.

Ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών, Γιαν Λίπαβσκι, δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος από το τρομερό γεγονός στη Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου». «Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Σκέφτομαι τους τραυματίες, τους αγαπημένους τους, τους μαθητές και όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτή την αποτρόπαια πράξη», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολύνεκρη επίθεση συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία»

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε σήμερα ότι η πολύνεκρη επίθεση σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα δεν φέρεται να έχει σχέση με τη «διεθνή τρομοκρατία». «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το έγκλημα συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο Ρακούσαν σε δημοσιογράφους.

Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου στην επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό. «Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Όπως τόνισε, ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός, ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ