Κοσμος

Alex Batty: Επιστρέφει στη Βρετανία μετά από 6 χρόνια – Τον είχε απαγάγει η μητέρα του

Η απίστευτη περιπέτεια του 11χρονου που έζησε σε ένα «πνευματικό κοινόβιο» της Ισπανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alex Batty: Επιστρέφει στη Βρετανία μετά από 6 χρόνια – Τον είχε απαγάγει η μητέρα του Η απίστευτη περιπέτεια του 11χρονου που έζησε σε ένα πνευματικό κοινόβιο της Ισπανίας
Ο Alex Batty, ο οποίος είναι τώρα 17 ετών, εξαφανίστηκε πριν από έξι χρόνια στην Ισπανία

Alex Batty: Επιστρέφει στη Βρετανία μετά από 6 χρόνια – Τον είχε απαγάγει η μητέρα του. Η απίστευτη περιπέτεια του 11χρονου που έζησε σε ένα πνευματικό κοινόβιο της Ισπανίας.

Ένας αγνοούμενος Βρετανός έφηβος που ανακαλύφθηκε στη Γαλλία αναμένεται να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο «τις επόμενες ημέρες», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Alex Batty: British boy missing since 2017 found in France after 'walking in mountain for days'

Ο Alex Batty, ο οποίος είναι τώρα 17 ετών, εξαφανίστηκε πριν από έξι χρόνια, το 2017, αφού πήγε για οικογενειακές διακοπές στην Ισπανία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, εντοπίστηκε να περπατά μόνος του σε έναν απομονωμένο επαρχιακό δρόμο στην Τουλούζη από έναν οδηγό φοιτητή, τον Fabien Accidini. Ο έφηβος είπε ότι τον «απήγαγε» η μητέρα του όταν ήταν 11 ετών.

Ο Accidini πρόσφερε την ευκαιρία στον «κουρασμένο» νεαρό να τον πάρει με το αυτοκίνητό του, όπως και έγινε. Όπως διηγήθηκε στο Sky News, ο αρχικά ντροπαλός 17χρονος, που είπε πως τον έλεγαν Zak, μετά από λίγο άρχισε να αφηγείται την ιστορία του.

Alex Batty είχε πέσει θύμα απαγωγής από τη μητέρα του

Αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και είπε πως από το 2011 είχε πέσει θύμα απαγωγής από τη μητέρα του, Melanie Batty, και ζούσε μαζί της σε μια πολυτελή ισπανική έπαυλη στους πρόποδες των Πυρηναίων με ακόμα περίπου δέκα άτομα, ως μέλη μίας «πνευματικής κοινότητας». «Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί συνειδητοποίησα πως όλη η ιστορία ήταν πραγματική» είπε ο Accidini.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο νεαρός Alex δεν έμοιαζε «θυμωμένος» με όσα του είχαν συμβεί. «Δεν ήταν μετανιωμένος (που είχε αφήσει την κοινότητα)... απλά ήθελε να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, να δει τη γιαγιά του ξανά και να έχει ένα φυσιολογικό μέλλον, αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε» συμπλήρωσε ο Γάλλος φοιτητής.

Οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι απήχθη από τη μητέρα του, Melanie Batty, για να ζήσει έναν «εναλλακτικό» τρόπο ζωής στο εξωτερικό. Ο έφηβος είπε ότι έκανε πεζοπορία σε κοντινά βουνά για περισσότερες από τέσσερις ημέρες σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην Αγγλία στη γιαγιά του. Η αστυνομία του Μάντσεστερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Αυτή είναι μια τεράστια στιγμή για τον Alex και την οικογένειά του και ολόκληρη την κοινότητα στο Όλνταμ».

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι ο Alex και η γιαγιά του μίλησαν «εν συντομία» στο τηλέφωνο το βράδυ της Πέμπτης, και ενώ η γιαγιά του είναι ικανοποιημένη που ο Alex έχει αναγνωριστεί σωστά, η αστυνομία είπε ότι «πρέπει να κάνει περαιτέρω ελέγχους όταν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Tearful grandmother Susan Caruana appeals for return of Alex Batty - Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ